Haberler

Yasin Aktay: "Bizi Hangi Tuzağa Çekmeye Çalışıyorsunuz?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Kırıkkale'de- Aktay: "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Kırıkkale'de- Aktay: "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir. Çözüm süreci, Türkiye'nin bütün unsurlarıyla birlikte halkıyla kaynaşması sürecidir"KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir. Çözüm süreci, Türkiye'nin bütün unsurlarıyla birlikte halkıyla kaynaşması sürecidir" dedi.Aktay, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin devlet millet kaynaşmasından başka bir şey olmadığını belirtti. Çözüm sürecini "birilerine verilmiş taviz, birilerinin önünde boyun eğmek" gibi yansıtmaya çalışanların olduğunu vurgulayan Aktay, şunları söyledi: "Bizim çözüm sürecinden anladığımız devlet millet kaynaşmasının bir başka aşamasıdır. Devlet kendi vatandaşının ana diline karar veren bir yapı değildir. Bir toplum içerisinde çok farklı diller, kültürler olabilir. Devlet bu farklı kültürlerin kendi aralarında bir harmoni, uyum içerisinde yaşamalarını temin eden bir yapıdır. Devlet bu rolüne geri döndürülmüş oldu. Yoksa ne birilerine taviz vermeye ne de birilerinin heveslerine taviz vermeye niyetimiz olmadı. Hiçbir zaman da vermeyeceğiz. Birileri, çözüm sürecinden başka şeyler anlamış olabilir, başka heveslere kapılmış da olabilir. Bugün öyle anlıyoruz ki gerçekten de birileri böyle heveslere kapılmış durumda. Bu hevesler boşa çıkacaktır. Bu heveslere asıl prim verilmeyecektir."Çözüm sürecini devam ettireceklerinin altını çizen Aktay, "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir. Çözüm süreci, Türkiye'nin bütün unsurlarıyla birlikte halkıyla kaynaşması sürecidir" dedi. .

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Kırıkkale Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title