Haberler

Yasemin Ergene Özilhan: Benimki Bir Külkedisi Masalı Değil

Güncelleme:

İş adamı İzzet Özilhan'la evlenip, oyunculuğu bırakalı 7 yıl oldu. Ancak hayranları hala peşinde. "Oyunculuğa dönmem" diyen Özilhan, özel hayatını ilk kez bu kadar detaylı anlattı.

İş adamı İzzet Özilhan'la evlenip, oyunculuğu bırakan Yasemin Özilhan, "Benimkisi bir Külkedisi masalı değil çünkü Külkedisi gibi marjinal bir değişiklik yok hayatımda. Sadece ben hayatı biraz hızlı yaşadım. 15 yaşında oyunculuk, şöhret, sonra evlilik, çocuklar derken yıllar geçti. Ama ben hâlâ 31 yaşındayım." diyerek tanımlıyor hayatını.

Elle Stil Ödülleri'nde 2015'in En Stil Sahibi Kadını seçilen iki çocuk annesi Yasemin Ergene Özilhan'a setler de artık çok uzak: "Oyunculuğa geri dönmem, böyle bir şeyi İzzet'e sormam bile"

Hürriyet Pazar'dan Sibel Arna'nın Yasemin Özilhan'la yaptığı söyleşi şöyle:

Almanya doğumlusunuz ama çok küçük yaşta Tekirdağ'a yerleşmişsiniz?
Evet, ben üç yaşındayken geri döndük.

Neden?
Babam narkotik şubesinde polisti. Bağımlılarla çok haşır neşirdi. Bir gün nezarette bir akrabasını uyuşturucu krizine girmiş bir halde görüyor. "Benim bu illetten çocuklarımı korumak için Türkiye'ye dönmem gerek" diyor, bir gecede dedemin yanına Tekirdağ'a taşınmaya karar veriyor.

Peki çocukken Tekirdağ'da kurduğunuz hayalleri hatırladığınızda sizinki bir Külkedisi masalı mı?
Benimki öyle bir hikâye değil çünkü Külkedisi gibi marjinal bir değişiklik yok hayatımda. Sadece hayatı biraz hızlı yaşadım. 15 yaşında oyunculuk, şöhret, sonra evlilik, çocuklar derken yıllar geçti. Ama ben hâlâ 31 yaşındayım.

"ÜNİVERSİTEYE EMİNE ANNE İSTEDİ DİYE GİTTİM"

Oyunculuğa çocukken mi başladınız?
Sayılır. Tekirdağ'da yaşıyordum. Liseyi sondayken Erenköy'deki anneannemi ziyaret ettiğim günlerden bir gün Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni gördüm. Gittim, kaydoldum. Bir yıl eğitim aldım. Sonra Müjdat Hoca beni 'Koçum Benim' dizisiyle görüşmeye yolladı. Kabul edildim.

Peki üniversite? Halkla ilişkiler bölümü mezunusunuz diye biliyorum...
Ben o okulu İzzet'le tanıştıktan sonra İzzet'in annesi Emine Anne istedi diye okudum.

Nasıl?
Tekirdağ küçük bir yer, lise müdürünü tanıyorduk, okula fazla gitmesem de mezun oldum. "Amaan üniversite okuyup ne yapacağım" dedim, çalışmadım ve kazanamadım tabii. İyi para kazanıyordum, okul vakit kaybı gibi geldi. Tam cahillik! İzzet'le çalıştıktan sonra Emine Anne'nin ilk dediği şey "Önce üniversiteyi kazanacaksın, sonra evleneceksiniz" oldu. 7 yıl ara verdikten sonra 4 ayda sınava hazırlandım ve Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandım.

Aşk motive etti yani...
Tabii aşkın motivasyonu büyük. Ama Emine Anne'nin etkisi de var. Kendisi İzmir Amerikan Koleji mezunu. Eğitime önem veriyor. Kayınvalide değil, her zaman anne oldu bana. Şimdi karşılıklı oturuyoruz, çocuklarımıza o bakıyor.

EŞİYLE TANIŞMA HİKAYESİ: BENİ DİZİDE GÖRÜP BEĞENMİŞ

Eşinizle nasıl tanıştınız?
O da kader. İzzet Coca-Cola ile ilgilenmek için bir dönem Moskova'da yaşamış. Şirket, lojmanında küçük bir daire vermiş. Küçük de bir televizyonu varmış ve orada benim 3-4 bölüm yayımlanan 'Aşk Oyunu' dizimi izliyormuş. Karıncalı karıncalı... Beni görüp beğenmiş. Çevresine sormuş "Nasıl ulaşabilirim" diye, ortak tanıdık çıkmamış. Dizi kalkınca ben 'Doktorlar' kadrosuna girdim. İzzet de izin gününde İstanbul'a geliyor. Televizyon izlerlerken babası diyor ki "Oğlum bak bu 'Doktorlar' dizisi bizim hastanede çekiliyor." İzzet bakıyor, beni görüyor. "Ben de bu kızı arıyordum" diyor. Ablası Türkan Abla hastanenin genel müdürü. Ertesi gün İzzet hastaneye geliyor ve tanışıyoruz.

İlk görüşte aşk mı peki?
Mayıstan ağustosa kadar arada sırada görüştük, İzzet sete gelmeye devam etti ve birlikte olmaya ağustosta başladık.

"Önce birbirimizi tanıdık" diyorsunuz…
E tabii. Tamam o beni fiziksel olarak beğenmiş ama hiç tanımıyordu ki. Zaten İzzet hep der "benimki kumar gibi bir şeydi" diye. "Ukala biri olabilirdin, şımarık olabilirdin, göründüğün gibi olmayabilirdin" der. Ama sonra ekler: "Allah'a çok şükür içimden geçeni karşımda gördüm."

Peki siz?
Ben de ilk başta büyük bir samimiyet hissettim İzzet'den. Sonra hayran olmaya başladım. Önce yakın arkadaşım, 9 yıldır ilk günkü heyecanla sürmesinin nedeni de bu. Sonra akıl verenim, her şeyimi sorarım. Hata yapınca söyler, haklı olunca da "üzülme sen haklısın" der yolumu açar.

İzzet Bey'in ailesi sizi ilk tanıdığında "biz oyuncu bir gelin istemiyoruz" diyebilirdi… Neden demedi?
Yaptığım fedakârlıkları gördüler. Bu durum birbirimize verdiğimiz karşılıkla güvenle ilgili.

"OYUNCULUĞA DÖNME İHTİMALİM SIFIR"

Oyunculuğu kendiniz mi bıraktınız?
Bir kere okula başladım. Çocuklar aynı süreçte doğdu. Otomatik olarak bir tercih yapmam gerekti. 7-24 sette olup çocuklarla ilgilenme şansım yoktu.

Geri dönme ihtimaliniz?
Sıfır.

Özlem?
Özlem oluyor. Kaç yılımı harcadığım işimi özlüyorum tabii. O tempoyu özlüyorum, arkadaş çevremi özlüyorum ama şu an evdeki mutluluğumu hiçbir şeye değişmem.

"KARADAYI'DA OLMAK İSTERDİM"

Kıskandığınız yapımlar oluyor mu?
'Karadayı'da olmak isterdim. Çünkü Kenan İmirzalıoğlu'nu da Berguzar Korel'i de çok beğeniyorum. Bu sezon da 'Poyraz Karayel'i izliyorum.

'Karadayı' gibi bir senaryo gelse… Çalışma saatlerini sizin ayarlayacağınız garanti edilse…
Olmaz. İzzet de böyle bir şey istemez. Ben onun karakterini bildiğim için böyle bir şey sormam zaten. Biliyorum ki ben o dizi işine başlarsam iş başka bir boyuta geçer. İnsan evden uzaklaşıyor, evden uzaklaşınca çocuklarda uzaklaşıyor. İş stresi ister istemez eve yansıyacak.

"ÜÇÜNCÜ ÇOCUK NEDEN OLMASIN"

Boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz?
Beş yılbaşı oldu arkadaşlarla hep bizde toplanıyoruz. Yıl içinde de sık sık bizim evde bir araya geliyoruz. Sinem Kobal benim yazlıktan çocukluk arkadaşım. Kenan ve Sinem ile çok görüşüyoruz. Bir de Pınar-Yağmur Atacan çok samimi arkadaşlarımız.

Bir röportajınızda "İzzet Bey için sürprizli bir eş" demişsiniz…
Hobileri olan biri. Kalemden, saatte, bastona kadar pek çok koleksiyonu var. Benim hiç yok. Kayak kayıyor, boks yapıyor. Ben Cross-fit yapıyorum bazen de kick boks çalışıyorum.

Birbirinizi dövüyor musunuz?
İzzet sürekli söylüyor. Ne zaman yeni bir hareket öğrense "sende deneyeyim" diye geliyor. "İzzet bende deneme benim kemiğim ne" diyorum, kaçıyorum. Çünkü ciddi ciddi torbaya ya da hocaya vurur gibi vuruyor.

İki kız annesi olmak nasıl bir his?
Emine 4 yaşına girecek ama 7 yaşındaki çocuk aklı var. 2,5 yaşındaki Kardeşi Ela'nın öğretmeni. Her şeyi o öğretiyor. "Yemek böyle yenir Elacım, ağzını sileceksin Elacım" diye. Büyük bana, küçük babaya aşık.

Bir çocuk daha planı var mı?
Daha 31 yaşındayım. Hayırlısı ise bir çocuk daha fena olmaz.

"DİOR CEKETİM, HERMÈS ÇANTAM OLSUN DİYE ÇIRPINMAM"

Elle Stil Ödüllerinde 2015 En Stil Sahibi Kadın ödülünü aldınız… Ödüle sevindiniz mi?
Sevindim tabii. Ödülün büyüğü küçüğü olmaz. Ben bir gazetenin oylamasında iyi giyinenlerden seçildiğimde de seviniyorum. Beğenilmek güzel bir şey. 7 yıl emek verdiğim oyunculukla ödül alamadım stilimle ödül aldım. Biraz tuhaf ama yine de mutlu oldum.

Stil sahibi olmak için çok emek harcadınız mı?
Çok emek harcıyorum diyemem. Benim olayım aksesuarlarla. Çok sade de giyinsem detayda bir yerde farklılık yapıyorum. O da dikkat çekiyor. Bunu da bana İzzet öğretti aslında. Bazı yerlerde benim onu giydirdiğim yazılıyor bu doğru değil. Kendine has müthiş bir zevki var. Aksesuara çok meraklı. Kol düğmeleri, kravat iğneleri, eldivenler, motor kıyafetleri, bileklikler…

Stil sahibi olmak için ciddi para harcamak gerekiyor mu?
Asla. Zara mesela. Çok ucuz ve hayat kurtarıyor. Ben Dior ceketim, olsun Chanel babetim olsun diye çırpınmam. Paranın değeri bilirim, çarçur etmem. "Chanel ceketi kaç kez giyeceğim" diye düşünürüm.

O zaman sizin Hermès Birkin çantanız da yok?
Yok valla. O kadın ben değilim. Bir çantaya o kadar para veremem. Eşim "alayım" dese istemem. Yaşıma da yakıştırmıyorum ben. İlerde de olmam herhalde. Bakın benim Hermès'im var diye gezemem sokaklarda.

Lüks sizin için ne ifade ediyor?
Parasal anlamda bir şey ifade etmiyor. Evimde ailemle geçirdiğim her an büyük lüks. Sene de iki kere İzzet'in zorlaması ile tatile gidiyorum. Üç dört günlük tatillerde hep evde bir arada olmayı tercih ediyorum. Çünkü tatillerde dinlenemiyoruz. İzzet sabah altıda kalkıyor akşam dokuza kadar yürüyor. Ben de peşinden. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

İzzet Özilhan Hürriyet Almanya Magazin Haberler

500

Yorumlar (3)

As:

Şu anda da ev hanımı eş ve anne rolünü oynuyor, söyledikleri de bunu destekliyor

9
2
yanıtYanıtla
birsen Mobil-ANDROID:

cok uzun röportaj okumadim başım ağrıyor cok da lazım degil

4
3
yanıtYanıtla
ayse demmmmm:

Hc bir zaman para muhim degil onemli olan mutluluktur arkadaslar Allah mutlu bahtiyar etsin masAllah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title