Haberler

Yaşayan Diller ve Lehçeler Branşında Öğretmen Ataması

Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında öğretmen ataması- Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Mardin'in Kızıltepe ilçesine atanan 3 öğretmen görevine başladıMARDİN (AA) – Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Kızıltepe'ye atanan 3 öğretmen görevine başladı.

Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında öğretmen ataması- Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Mardin'in Kızıltepe ilçesine atanan 3 öğretmen görevine başladıMARDİN (AA) – Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Kızıltepe'ye atanan 3 öğretmen görevine başladı.MEB'in önceki hafta atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Kızıltepe'ye ataması yapılan Emre Zengin, Cengiz Akyol ve Nurullah Vergi, öğrencileriyle ilk dersini yaptı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç AA muhabirine öğretmenlerden ikisinin Kurmanci birinin ise Zazaki lehçesinde öğrencilere ders vereceğini söyledi.Mehmet Doğru Orta Okulu'nda göreve başlayan Emre Zengin ise kadrolu atandığı için büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Ana dilimizin okullarda öğretilmesi bizi çok mutlu ediyor. Öğrenciler de çok sevindiler. Onlara Kürtçe öğreteceğimizi söylediğimde gözlerindeki o sevinci görmek bana mutluluk verdi" diye konuştu.Öğrencilerden Necla Kılıç, Kürtçe konuşabildiğini, seçmeli ders sayesinde Kürtçe yazmayı da öğreneceğini söyledi.Çetin Doğan ise Kürtçe eğitimin hayali olduğunu ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. ...

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title