Haberler

Yaşasın Bağımsızlık Oyununa Gençlerden Büyük İlgi

Güncelleme:

Vav Sanat Oyuncuları tarafından sahnelenen "Yaşasın Bağımsızlık" oyunu, özellikle son dönemde gençlerin hayatını karartan madde bağımlılığı ekseninde ilerlerken, teknolojiden temizliğe her çeşit bağımlılığa dikkat çekiyor.


İstanbul ve çevresindeki çeşitli okullarda sahnelenen oyun yakında Türkiye turnesine çıkarak daha geniş kitlelere ulaşacak.

Sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı adeta bir görev haline getiren Sızıntı Dergisi'nin sponsorluğunda sahneye konan Yaşasın Bağımsızlık oyununa gençlerin ilgisi büyük oldu. Vav Sanat ekibinden Burak Tarık'ın senaryosunu yazdığı, Vural Arısoy'un yönetmenliğinde sahnelenen Yaşasın Bağımsızlık'ın oyuncu kadrosunda Fatih Altıntaş, Arda Bozkuş, Kağan Gültekin, Hanifi Ateş, Fatma Ocaklı ve Saliha Çelik yer alıyor.

Bağımlılığın Çemberinde Kıvranan İnsanlar

Oyun daha çok kahramanımız Yusuf'un evinde ve onun üç kişilik sınıfında geçiyor. Yusuf, elinden cep telefonunu düşürmeyen sorumsuz babası ve takıntıları olan annesi ile birlikte yaşamakta fakat aile olarak biyolojik bağların dışında hiçbir ortak noktaları bulunmamaktadır. Aile olmaktan uzaklaşmış, birbirleriyle iletişim kuramayan, kendi dünyalarında yaşayan insanlardır. Huzursuz bir aile ortamında büyüyen Yusuf yeni okulunda üç kişilik garip bir sınıfa düşer. Sınıf arkadaşları dünyayı umursamayan, yeni tabirle "emo" bir kız ve madde bağımlısı bir "apaçi"dir. Öğretmenleri de bir o kadar ilginçtir. Yusuf bir yandan bilim, din, felsefe ekseninde hayata dair kafa karışıklıkları yaşarken, bir yandan da madde bağımlısı arkadaşı Şahin'le yakınlaşır. Şahin vasıtasıyla kötü alışkanlıklar edinen ve büyük bir boşluğa düşen Yusuf intiharın eşiğine kadar gelir. Anlamsız ve kayıp bir yaşam sürmeye başlayan Yusuf, yeni gelen öğretmeninin desteğiyle tekrar hayata tutunmaya çabalar. Bir yandan kafasındaki karmaşadan, bir yandan da batağına düştüğü uyuşturucudan kurtulmaya çalışırken aynı zamanda üniversite sınavına hazırlanır. Tabii ailesi de artık olan bitene seyirci kalmaktan vazgeçer tüm bu olanlar, onlar için de yeni bir serüvenin başlangıcı olur.

Anne-Babalara Büyük Görevler Düşüyor

Yaşasın Bağımsızlık sigara, uyuşturucu, teknoloji, temizlik, televizyon gibi bağımlılığı gibi benzer sorunlar yaşayan gençler için ibret verici nitelikte bir oyun olduğu gibi anne-babalar için de öğretici bir oyun. Özellikle son yıllarda iyice yaygınlaşan uyuşturucu illetinden çocuklarını korumak için anne-babalara büyük görevler düşüyor. Oyunda, gençlerin bu çıkmaza nasıl düştüklerine ve bu konuda ailelerin yaptığı hatalara dikkat çekiliyor.

İnsanın kendisine, hayatına, farkında dahi olmadığımız alışkanlıklarına, daha da ötesi bağımlılıklarına dışarıdan bakabilmesi için güzel bir fırsat sunuyor Yaşasın Bağımsızlık…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burak Tarık İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title