Haberler

Yaşaroğlu Üreticileri Sigorta Konusunda Uyardı.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Eynesil'de üreticilere tarım sigortaları hakkında bilgi verdi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Eynesil'de üreticilere tarım sigortaları hakkında bilgi verdi.

Yaşaroğlu, Müftülük Toplantı Salonunda üreticilere fındık başta olmak üzere kivi, arı ve diğer tarım ürünlerinde meydana gelebilecek don olaylarına karşı mutlaka tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

TARSİM'e fındık üreticilerinin 2014 yılında fındıkta meydana gelen don olayından sonra daha çok ilgi gösterdiğini belirten Yaşaroğlu, şunları kaydetti:

"Tarım ürünlerinde oran olarak fındık en çok desteklenen ürünler arasında yer almaktadır. Kayısıda destekleme oranı yüzde 40'larda iken bu oran fındıkta yüzde 84'tür. Ürününüze sigorta yaptırdığınız anda o ürününüzü hasat edip depoya koymuşsunuz demektir. TARSİM hayvancılık ve arıcılık dahil her türlü tarım ürünlerini desteklemektedir."

Yaşaroğlu, fındık ürünü için sigorta sürecinin 2 Kasım 2015 tarihinde başladığı hatırlatarak, "5 Mart 2016'da sona erecek. Kivi için sigorta süreci ise 21 Şubat'ta sona erecek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Tarım Sigortaları Havuzu Eynesil Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title