Haberler

Yaşar Nuri Öztürk Kimdir

Güncelleme:

Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945'te Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde doğmuştu. Çocuk yaştayken yani 9 yaşında hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrendi. 10 yıl süren klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görev yaptı.

BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

1980 yılında 'İslam Felsefesi' konulu doktora tezini tamamlayan Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ''Türkiye Milli Kültür Vakfı'' ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

CHP'DEN MİLLETVEKİLİ OLDU

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kurucu dekan olarak atanan Öztürk, 2002 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. CHP'den istifa ederek kendi partisi olaran Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi.

Yaşar Nuri Öztürk, 14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır.

Kanser tedavisi gören Öztürk, 22 Haziran 2016'da hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yaşar Nuri Öztürk Sürmene Trabzon Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Trabzonlu:

sürmenenin yüz karasi.

11
35
yanıtYanıtla
metin:

senin gibi akp şak şakçıcı olmadığı için mi ?

yanıt2
yanıt1
bilgiç:

allah rahmet eylesin, din tüccarlarının korkulu rüyasıydı.

23
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sadece allaha havale ediyorum endoğrusunu allah bilir biz bilmeyiz?

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın.

3
0
yanıtYanıtla
???:

yazık ki size ; ağza alınmayacak pis iğrenç laflarla ortalığa düşmüş boş beyinler. insanların inançlarını sorgulamak size düşmek. sorarım size lafla islamdan Müslümanlıktan dem vuranlar. islam nedir neyi gerektirir. bu arada YAŞAR NURİ ÖZTÜRK hocamıza ALLAH rahmet eylesin toprağı bol mekanı cennet olsun. herkes kendi pisliğini temizlesin.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title