Haberler

Yaşar Kemal ve Özgecan'ın İsmi Yaşatılacak

Adana'da Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılacak kültür merkezine Yaşar Kemal'in, bilim merkezine de Özgecan Aslan'ın adı verilecek.

Belediye meclisinin mart ayı oturumunda, vefat eden Türk edebiyatının büyük ustalarından Yaşar Kemal ve Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adlarının yaşatılması için adım atıldı.

Belediye Başkanı Soner Çetin, Yaşar Kemal'in adını büyük bir kültür merkezine vermeyi düşündüklerini belirterek, "Keşke yaşarken yaşatabilseydik ama yetişemedik. Önemli olan, insanlığa katkı yapmış isimleri yaşarken yaşatmaktır" dedi.

Özgecan Aslan'ın adını da proje çalışması süren bilim merkezine vereceklerini anlatan Çetin, MHP'li meclis üyesi İsmail Hakkı Gözübatı'nın önerisi üzerine, olimpiyat madalyalı boksör Turgut Aytaç'ın adını da bir spor tesisine verebileceklerini söyledi.

Çukurova'nın bereketli topraklarından çıkan Orhan Kemal'in adını, mevcut kültür merkezine verdiklerini, yine Adana'nın yetiştirdiği usta karikatürist Turhan Selçuk'un adının ise sanat okulunda yaşatıldığını hatırlatan Çetin, "Bir romancı, usta bir edebiyatçı olmanın ötesinde insanlığa mal olmuş Yaşar Kemal'i de adına uygun görkemle anacağımızı buradan söylemek isterim. O sadece Çukurova'nın değil, tüm Türkiye'nin ve hatta insanlığın sesiydi" diye konuştu.

Özgecan'ın adının verileceği merkeze destek

Öte yandan, Seyhan Soroptimist Kulübü, Özgecan Aslan'ın adının verileceği bilim merkezinin yapımına katkı sağlamak amacıyla müzayede düzenledi.

Kulüp başkanı Açelya Milli Ulular, tüm insanlığın acısı olan bu olaya kayıtsız kalmadıklarını aktararak, kadına şiddete karşı farkındalık yaratma adına yapılabilecek her şeye katkı sunacaklarını vurguladı.

Ulular, müzayeden elde edilecek gelirinin, bu merkeze bağışlanacağını bildirdi.

Proje koordinatörü Esin Parlak da 11 Mart'ta Adana Sheraton Oteli'ndeki müzayedeye, "kadına şiddete hayır" diyen herkesi beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Kemal Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title