Haberler

Yaşar Kemal Öykü Yarışması" Düzenlenecek

Nilüfer Belediyesi tarafından, "Yılın Yazarı Projesi" kapsamında "2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması" düzenlenecek.

Nilüfer Belediyesi tarafından, "Yılın Yazarı Projesi" kapsamında "2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması" düzenlenecek.

Nilüfer Belediyesi tarafından her yıl Türk edebiyatında önemli bir yere sahip bir yazarın hayatı üzerine yoğunlaşarak, dil tutumu ve eserlerinin derinlemesine incelenmesi amacıyla Yılın Yazarı projesi yürütülüyor. Bu kapsamda 2016 yılı için yılın yazarı Yaşar Kemal seçilirken, yapılacak etkinlikler kapsamında "2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması" düzenlenecek.

Yaşar Kemal'den ilham alarak yeni eserlerin üretilmesinin amaçlandığı yarışmanın seçici kurulunda; Feyza Hepçilingirler, Semih Gümüş, Feridun Andaç, Nahit Kayabaşı ve Şafak Pala yer alıyor. Öykü yarışmasına başvurular 20 Haziran-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Yarışmaya başvurular posta yoluyla yapılabilecek.

Birincilik ödülünün 3 bin lira, ikincilik ödülünün 2 bin lira, üçüncülük ödülünün de bin lira, olduğu yarışmada 3 kişiye de 750'şer lira mansiyon ödülü verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yaşar Kemal Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title