Haberler

Yaşar Kemal Kent Ormanı Yeniden Dizayn Edilecek

Güncelleme:

Batman Belediyesi kentin akciğeri konumunda olan Yaşar Kemal Orman Parkını yeniden düzenlemek için harekete geçti.

Ormana çeki düzen

Batman Belediyesi kentin en önemli yeşil alanlarından biri olan Yaşar Kemal Orman Parkını yeniden düzenliyor.

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batmanın en büyük gezi ve mesire alanı konumunda olan Yaşar Kemal Kent Orman Parkı'nın peyzaj projesi yeniden çizilerek çok amaçlı, yüksek güvenlikli bir sosyal tesis haline dönüştüreceklerini söyledi.

Hızla gelişen ve büyüyen Batman'da insanların çok büyük bir ihtiyaç duyduğu gezi, mesire ve yeşil alanların yapımı ve yeniden düzenlenmesi gerçekliğinden hareketle Batman Belediyesi'nin bu yıl 30 dekar yeni yeşil alan oluşturma hedefi yanında, kentin en büyük parkını da yeniden düzenleme çalışmalarına başladı.

Yaşar Kemal Orman Parkı'nı halkın en iyi şekilde faydalanacağı bir mekan haline getireceklerini dile getiren Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, "İki aydır başlatılan çalışmalarla Mahalle halkı, Çevreciler, meslek odaları temsilcileri, muhtarlardan Yaşar Kemal Kent Ormanın yeniden dizayn edilmesi ile ilgili önerileri aldık. Sadece öngördüğümüz şekilde değil, burada halkın istediği şekilde bir projenin ortaya çıkması için herkesin düşüncelerini ve önerilerini almayı gerekli gördük. Katılımcı bir anlayışla başlattığımız bu sürecin sonunda, Yaşar Kemal Kent Ormanı her bakımdan Batmanın en cazibeli sosyal mekanı haline geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gülistan Akel Sabri Özdemir Yaşar Kemal Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title