Haberler

Yaşar Kemal'e Veda Töreni

Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda "veda töreni" düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren ve cenazesi bugün Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilen ünlü yazar için düzenlenen veda töreni saygı duruşuyla başladı.

Gazeteci yazar Zeynep Oral'ın sunumuyla gerçekleşen törende Nebil Özgentürk'ün hazırladığı "Yaşar Kemal Belgeseli" gösterildi. Belgesel gösterimi sırasında Yaşar Kemal'in konuştuğu, türkü ve ağıt söylediği bölümler büyük alkış aldı.

Törende ünlü isimler Meltem Cumbul, Selçuk Yöntem, Cihan Ünal ve Tilbe Saran ile Zeynep Oral ünlü yazarın eserlerinden bölümler okudu. Sahnede yazarın kitaplarının sergilendiği törende ünlü piyanist İdil Biret de Yaşar Kemal'in anısına piyano çaldı.

Törene yazarın eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile aralarında Tarık Akan'ın da bulunduğu çok sayıda televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusu, siyasetçiler, yazarlar ve edebiyatçılar katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği salonun girişindeki fuaye alanında açılan anı defterine katılımcılar notlarını yazdı.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Kemal Zeynep Oral Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title