Haberler

Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" Sergisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergiden detaylar Ara Güler'in konuşması Sergi küratörü Veysel Uğurlu'nun konuşması "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi Usta gazeteci, fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in çektiği Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşan sergi, 31 Mart'a kadar Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde görülebilecek Beşiktaş Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğince usta yazar Yaşar Kemal'in Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi sanatseverlerle buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergiden detaylar

Ara Güler'in konuşması

Sergi küratörü Veysel Uğurlu'nun konuşması

" Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi

Usta gazeteci, fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in çektiği Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşan sergi, 31 Mart'a kadar Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde görülebilecek

Beşiktaş Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğince usta yazar Yaşar Kemal'in Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'ndeki sergi açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdür Yardımcısı ve sergi küratörü Veysel Uğurlu, "Sergide Ara Güler'in objektifinden Yaşar Kemal fotoğrafları yer alıyor. Ara Güler ve Yaşar Kemal iki efsane ismimiz. Değişik zamanlarda karşılaşmışlar. Ara Güler, 'Yaşar Kemal'i İstanbul'da ilk ben karşıladım' diyor" dedi.

Uğurlu, Güler'in Yaşar Kemal'e İstanbul'u gezdirdiğini ve farklı mekanlarına götürdüğünü de aktararak, şöyle konuştu:

"Yaşar Kemal de şöyle söyler, 'Ara Güler bir Anadolu efsanesidir'. Bu sergide Yaşar Kemal'in değişik dönemlerinde ilk İstanbul'dan başlayıp son derece birbirinden farklı dönemler bir araya geliyor. Sergi aynı zamanda, Yaşar Kemal'in hayatı ve İstanbul için de bir belgesel niteliğinde. Sergideki eserleri Ara Güler'in çektiği 500 fotoğraftan seçtik."

Usta gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler ise, Yaşar Kemal'in eserleriyle hayatı insanlara en iyi şekilde aktardığını vurgulayarak, "Ben de gazeteciyim. Fotoğrafçı değilim. Fotoğrafçı ile gazeteci arasındaki fark budur. Fotoğrafçı bomba patlar kaçar. Ama gazeteci peşinden gider olayı yakalamaya çalışır. Bu farkı anlamak lazım. Fotoğrafçı düğmeye basan adam değil, iş yapan adamdır. Ben de her şeyi gazetecilik tarafından düşündüm ve bu yaşa kadar ona göre çalıştım. Yani benim kadar yaşayan uzun gazeteci yok" diye konuştu.

Ara Güler tarafından çekilen 44 Yaşar Kemal fotoğrafının yer aldığı sergi, 31 Mart'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yaşar Kemal Ara Güler Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title