Haberler

Yaşar Kemal'e "Beyaz Martı Onur Ödülü"

Sarıyer Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri'ne Yaşar Kemal Onur Ödülü damgasını vurdu. Rahatsızlığı nedeniyle adına düzenlenen ödül törenine katılamayan Yaşar Kemal'e verilen  "Beyaz Martı Onur Ödülü"nü  eski arkadaşı, dostu Osman Arolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in elinden teslim aldı.

Yaşar Kemal'e dair anılarını Sarıyerlilerle paylaşan Osman Arolat, "Benim Yaşar Kemal Ağabeyim iri cüsseli kocaman coşkulu, tertemiz çocuk yürekli bir yazardır. Kendisiyle 1962 yılında Türkiye İşçi Partisi Şişli ilçesinin Raşit Gökçeli ile birlikte iki genç yöneticisiyken tanıştım. Dostluğumuz Ağabey kardeş ilişkimiz 1967 yılında Ant'ta çalışmaya başladığımda pekişip, gelişti.o günden bu yana 47 yıldır aralıksız sürdü sürüyor, sürecek" dedi.

AYŞE SEMİHA BABAN; "SİZE EŞİM YAŞAR KEMAL'İN SELAMLARINI GETİRDİM"

Ödül töreninde konuşma yapan Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, Kemal'in selamını ileterek başladığı sözlerini, "Bu buluşmayı Yaşar Kemal'in çok istediğini biliyorum. Başkanımıza söz veriyorum ki, bu buluşma gerçekleşecek ve birlikte resim çekileceğiz. Size Yaşar Kemal'in selamlarını getirdim. Şükrü Başkanın çalışmalarını büyük bir sevinçle izlediği için kendisine de selamlarımı getirdim. Bugünü paylaşmak için gelen herkese teşekkür ediyorum. Benim için de burada mutluluğu paylaşıyoruz" diye noktaladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Kemal Şükrü Genç Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title