Haberler

    Yaşar Gıda'ya Ait Mado, Ortaklık İçin Bir Fon Şirketi ile Anlaştı

    Güncelleme:

    Temeli 1980'li yıllarda küçük bir pastane dükkanında atılan Mado, hisse satışı konusunda bir fon ile anlaşma sağladı.

    Kanbur Ailesi'nin sahibi olduğu Yaşar Gıda'ya ait Mado, doğduğu kentin geleneksel ürünü dondurmanın, Türkiye'nin dört bir tarafında tanınmasında en önemli rolü üstlendi.

    Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, halihazırda yurtiçinde ve yurtdışında 300'e yakın mağazası bulunan Mado, artık dondurmanın da içinde bulunduğu dev bir gıda zinciri.


    1980 yılında açılan Yaşar Pastanesi, Mado'nun da kuruluşuna beşiklik yaptı.

    Markanın sahibi Yaşar Gıda'nın, son yıllarda ortaklık konusunda önemli fonların ilgisini çektiği biliniyor. Yönetimin geçen yazdan başlayan bir dizi satış görüşmesi yürüttüğü de kamuoyuna yansımıştı.

    Yaşar Gıda Dondurma Yönetim Kumlu Başkanı Mehmet Kanbur hisse satışı konusunda bir fon ile anlaşma sağladı. Fonun küçük hisse alarak Yaşar Gıda Dondurma'ya ortak olacağı belirtiliyor.

    Anlaşmanın çok yakında açıklanacağını ekleyelim. Yaşar Gıda'nın son atılımı, Avrupa'ya yönelik olmuştu. İçinde Mehmet Kanbur'un da bulunduğu beş ortak, M-Europe çatısı altında bir araya gelerek, Mado'nun Yunanistan'dan başlayarak Avrupa'da mağazalaşması için ilk adımın atılması sağlanmıştı.

    25 METREKARELİK DÜKKÂNDA BAŞLADI

    Maraş Dondurması serüvenini başlatan Mado'nun macerası 25 metrekarelik bir dükkânda başlar. 1962 yılında kurulan Yaşar Dondurma'nın ilk dükkânında Ahir Dağı'ndan (Maraş) getirilen kar, çabuk erimemesi için öğüntü ya da çeltik kabuğu kullanılarak muhafaza edilir.

    Kollu makinelerde çevrilen kar, el emeği ve sabırla işlenir. Ustanın ustalığı orada meydana çıkar. Kıvamını ve tadını veren, kullanılan malzemelerle birlikte usta ellerdir. Mado için teknolojiye geçişin mihenk taşı, 1965'te Maraş'ta açılan buz fabrikasıdır. İkinci kuşaktan baba Yaşar Kanbur, dükkânı büyütür.

    Aynı yıl dükkâna ilk 'deep freeze' getirilir. 1970'te dondurmacı dükkânına otomatik makineler gelir. 1980'de ise Trabzon Caddesi'nde Yaşar Pastanesi açılır. 1989 yılındaki özelleştirmede Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu tesislerinin bünyesine dahil edilmesiyle üretim kapasitesi artan Mado, yenilikçi atılımlarıyla hızla büyümeye devam ediyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Mado Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (8)

    kozmik-fare:

    gidip 3 - 5 çay için de görün gelen hesabı. ekmeğin 1 tl olduğu memlekette 1 bardak çay 5 lira. Lanet olsun böyle markalara. Sömürücü pislikler.

    9
    1
    yanıtYanıtla
    d:

    gitmezsin olur biter kardeş amacın ne senin

    yanıt0
    yanıt0
    urfalı:

    tutturmuş bir türkü gidiyorlar yakında kayyum bunada atılır

    5
    3
    yanıtYanıtla
    .:

    mado ya da kayyum atanır sıkmayın yarın hepsi bilaloglana satılır herkes de oradan gider yer durmak yok soymaya devam

    4
    3
    yanıtYanıtla
    DONDURMA:

    ADIDA DEGİSİR DE BİLDO MU OLUR ACABA.

    yanıt0
    yanıt0
    ??:

    Trabzon firmasımı Maraş firmasımı, şimdiye kadar Maraş sanıyordum.

    0
    1
    yanıtYanıtla
    mido:

    anlaşıldı gidici yakında iflas erteleme ister, alan alacağını alsa iyi eder

    1
    0
    yanıtYanıtla
    sağlıkçı/türkoğlu:

    koruma altında bulunan ülkemizin nadir çiçeği ''anadolu orkidesi-salep bitkisi'' nin kökünü kurutmuşlardı. . . orijinal salep bitkisi kalmayınca benzeri soğanlı kır bitkileri de üretime alındı ama o da yetmedi. . sonunda mado üstüne düşeni yaptı ve bir üniversiteyi finanse ederek gerçek salep bitkisininin kültür olarak yetiştirilmesini sağladı. . . önce yemiyordum şimdi bitkiyi koruma altına aldıkları için o dondurmayı keyifle yiyorum. .

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title