Haberler

Yaşar, Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Başkentlilerle Yaşadı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gün boyu Cumhuriyetimizin 92’inci yıldönümü kutlamalarına katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gün boyu Cumhuriyetimizin 92'inci yıldönümü kutlamalarına katıldı. İlk olarak CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından organize edilen Meşaleli yürüyüşe katılan Yaşar'ın son durağı, Ankara Kulübü Derneği tarafından Ankara Konağı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri oldu.

BAŞKENT'TE MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Meşaleli yürüyüş Kızılay'dan başlayıp, 1'inci Mecliste son buldu. İl Başkanı Adnan Keskin'in ev sahipliğinde düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir, Bülent Kuşoğlu, Milletvekili adayları, partililer ve Başkentliler katıldı.

Güvenpark'tan başlayan yürüyüşte yüzlerce vatandaş büyük bir coşku ile sloganlar eşliğinde 1'inci meclise kadar yürüdü. Ulus'taki 1'inci meclis önünden Başkentlilere seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar " Aziz Atam, 2 büyük eserim var demiştiniz. 1'incisi demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti, 2'incisi Cumhuriyet Halk Partisi demiştiniz. CHP'liler olarak senin kurduğun Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız" dedi.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne hep cumhuriyet düşmanlarının olduğunu hatırlatan Yaşar "Cumhuriyet aydınlıktır, Türk milleti aydınlığı, demokrasiyi, özgürlükleri sevmiştir. Türkiye'de kardeşçe bir ulus olarak bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Türkiye'de Cumhuriyet ateşini söndürmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin 92'inci yılı kutlu olsun" diye konuştu.

ANKARA KONAĞI'NDA COŞKULU KUTLAMA

Gün boyu etkinliklere ara vermeden devam eden Başkan Yaşar'ın son durağı Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri oldu. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde Ankara Konağı'nda düzenlenen geceye CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Ankaralılar katıldı.

Ankara Seğmenlerinin gösterileriyle başlayan gecede vatandaşlara hitap eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Bizim Cumhuriyetimiz kin cumhuriyeti, kan cumhuriyeti değildir. Bizim cumhuriyetimiz din, mezhep, ırk cumhuriyeti değildir. Bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik cumhuriyettir. Osmanlı'nın bize bıraktığı mirası çok iyi biliyoruz. 1923'de Türkiye'nin şartlarını iyi biliyoruz. Hiçbir şeyi olmayan bir toplumdan bugünlere geldiysek hepsini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyete borçluyuz. Cumhuriyete hep beraber sahip çıkacağız" dedi

. (BC-HA-Y) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title