Haberler

Yaşar Büyükanıt'tan İlker Başbuğ Yorumu

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, İlker Başbuğ'un cezası hakkında "Genelkurmay Başkanı'na terörist demek ağır suçtur, kamu vicdanına sığmaz" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası verilen İlker Başbuğ'a yöneltilen 'terörist' suçlamasını içine sindiremediğini belirterek, "Bir Genelkurmay Başkanı'na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır" dedi.

"ÖCALAN GİBİ NASIL SUÇLANIR?"

Millyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbuğ'un terör örgütü mensubu olarak gösterilmesini eleştirdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Başbakan Erdoğan, canlı yayında 'Türk Silahlı Kuvvetleri bir örgüttür ama terör örgütü değildir' eleştirisinde de bulunmuştu. Ayrıca Başbuğ 'terör örgütü yöneticisi" suçlamasıyla tutuklandığında, 'Genelkurmay Başkanı, Öcalan gibi nasıl suçlanır?' diye tepki gösteren de çok olmuştu. Başbuğ da bu suçlamayla tutuklandığı gün, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor, takdiri yüce Türk milletine bırakıyorum' demekle yetinmişti."

"İÇİME SİNDİREMİYORUM"

Başbuğ'a verilen cezayı bir türlü içine sindiremediğini ifade eden Büyükanıt, "Hepsi silah arkadaşlarım. İlker Paşa'yla yıllarca beraber çalıştık. Bırakın cezayı, suçlamaları da içime sindiremiyorum. Bir Genelkurmay Başkanı'na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır. Yıllarca birlikte görev yaptık, emrimde çalıştı. Elbette çok iyi tanıyorum. Bu suçlamaları içime sindirmem mümkün değil" şeklinde konuştu.

ULUSALCILARIN KIZDIĞI PAŞA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yaşar Büyükanıt 2007 yılında Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelmişti. O görüşme ile ilgili hiç konuşulmadı, ama çok tartışıldı. Erdoğan'da yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, "benimle mezara gider" ifadelerini kullanmıştı. Hala gizliliğini koruyan bu görüşmeyle ilgili ulusalcılar Büyükanıt'a yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title