Haberler

Yasal Değişikliklere Dikkat!

Güncelleme:

İş süreçlerinin elektronikleşmesine imkân sağlayan e-Dönüşüm uygulamaları, yasal zorunlulukların da etkisiyle ülke çapında hızla yaygınlaşıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı öncülüğünde e-İmza ve e-Fatura ile başlayan Teknolojiye-Dönüşüm hareketi, e-Defter ve e-Arşiv uygulamalarıyla devam ediyor. Yayınlanan yeni tebliğlerle birlikte kapsamı her geçen gün genişleyen sürece, hedeflenen tüm mükelleflerin kademeli olarak dâhil olmaları planlanıyor. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2015 yılı başında yaklaşık 20 bin olan e-Defter ve e-Fatura mükellef sayısının 2016 itibariyle 50 bini aşması beklenirken, kesilen e-Fatura sayısının 2015 yılı sonunda 110 milyon, 2016 yılında ise 500 milyonun üzerinde olacağı öngörülüyor.

e-FATURA, e-DEFTER ve e-ARŞİV İÇİN SON TARİH: 31 ARALIK 2015

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yeni düzenlemesiyle, 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip mükelleflerin 31 Aralık 2015 tarihine kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına zorunlu olarak geçmeleri gerekiyor. Düzenlemeyle ayrıca 2014 cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan e-Ticaret yapan firmalara da 31 Aralık 2015 tarihine kadar e-Arşiv uygulamasına geçme şartı geliyor.

ISIS BİLİŞİM İLE TEKNOLOJİYe-DÖNÜŞÜM

2002 yılından bu yana BT ve e-Dönüşüm konularında hizmet veren ISIS Bilişim, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan aldığı Özel Entegratör yetkisi ile e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Bilet, e-Saklama ve e-Denetim ile e-İmza ve KEP hizmetlerini tek elden hızlı, güvenli, yenilikçi ve yaygın ürünleri ve çözüm odaklı yaklaşımı ile müşterilerine sunuyor.

DENEYİMLİ BİR ENTEGRATÖRLE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ

e-Dönüşüm uygulamalarının kurumlara faydalarından bahseden ISIS Bilişim Genel Müdürü Mustafa Yurtoğlu; "Veri güvenliğini artıran, zaman, işgücü ve kâğıt tüketiminde önemli tasarruflar sağlayan e-Dönüşüm uygulamaları, özellikle e-Defter ve e-Fatura kullanımının yaygınlaşmasıyla, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesinde de aktif rol oynuyor" dedi. e-Dönüşüm süreçlerinde alanında uzman ve deneyimli bir entegratörle çalışmanın önemine de değinen  Yurtoğlu; "e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv  gibi e-Dönüşüm uygulamalarını kullanmaya başlamak kadar sonraki süreç de önemli.  Uygulamalarla ilgili geliştirme,  güncelleme ve eğitim gibi hizmetlerin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Biz ISIS olarak e-Dönüşüm çözümlerini hayata geçirmekle beraber hizmet sürecinin devamlılığı ve kalitesi konusunda da iddialıyız." şeklinde konuştu.

YASAL DEĞİŞİKLİKLERE DİKKAT

Yeni yasal düzenlemelerle e-Dönüşüm kapsamının genişlemesine de değinen Mustafa Yurtoğlu; "Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ ile birlikte 2014 yılı brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzerinde olan tüm mükelleflerin 1 Ocak 2016 itibariyle e-Fatura ve e-Defter kullanma zorunluluğu getirildi. İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan mükelleflerin de 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-Arşiv Uygulamasına başlaması zorunlu kılındı." bilgisini aktardı. Yurtoğlu değişikliklerle ilgili mükellefleri uyararak "e-Dönüşümün kapsamının genişlediğinin farkında olmayan işletmeler mevcut. Mükelleflerin yasal değişiklikler konusunda dikkatli olmaları gerekiyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title