Haberler

Yasaklama Kararına İtirazı Mahkeme Reddetti

Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Grup Yorum’un katılacağı etkinlik için Odunpazarı Kaymakamlığının yasaklanma kararına itiraz ettiği Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, Grup Yorum'un katılacağı etkinlik için Odunpazarı Kaymakamlığının yasaklanma kararına itiraz ettiği Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, Eskişehir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçelerinde 4 Haziran 2016 günü "Yozlaşmaya Karşı Anadolu Halk Festivali" adı altında, Grup Yorum'un katılacağı bir etkinlik düzenlemek üzere müracaatta bulunduğu hatırlatıldı. Söz konusu etkinliğin yapılan değerlendirme neticesinde Odunpazarı Kaymakamlığımız tarafından yasaklandığını anlatılan açıklamada, "Dernek tarafından yasaklama kararının yürütmesini durdurmak için Eskişehir 1. İdare Mahkemesine başvurmuştur. Başvuruyu değerlendiren mahkeme yürütmeyi durdurma talebini reddetmiştir.

Sonuç olarak Odunpazarı Kaymakamlığının yasaklama kararı geçerlidir. Bu yasaklama kararının uygulanması konusunda, Emniyet Müdürlüğü olarak, gerekli her türlü tedbir alınacak olup, bu karara rağmen, yasağa uymayarak, bu etkinliği yapmak isteyen, etkinliğe katılmak için direnen ve belirtilen yerde toplanmak isteyen kişiler suç işlemiş olacağından, bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak olup, Emniyet Müdürlüğü olarak alacağımız bu tedbirlerden dolayı vatandaşlarımızın zarar görmemesi açısından kanunsuz faaliyetlere kendi can güvenlikleri açısından katılmamaları hususu kamuoyuna duyurulur" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Grup Yorum Odunpazarı Eskişehir Gültepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title