Haberler

Yasadışı Dinleme Davasında 'Ankara Saldırısı' Vurgusu

İzmir'de, yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir'de, yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Sanık avukatlarından Ali Aksoy, haklarında dava açılan sanık polislerin birçok suç örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, "Bu insanlar İzmir'i tehlikeden korudukları için yargılanıyorlar. Ankara'daki saldırının arkasında IŞİD varsa, sorumlusu bu insanları boş dosyalarla yargılayanlar, görevden alanlardır. IŞİD ve El Kaide uzmanı müvekkilim Ramazan Mert, bu soruşturma nedeniyle bugün Karayolları'nda bekçilik yapıyor" dedi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tamamı tutuksuz yargılanan 26 emniyet mensubundan 16'sı, mağdurlar ile tarafların avukatları hazır bulundu. Davaya, yargılanan polislerin ifadelerinin alınmasıyla devam edildi. Fotokopi belgelerle yargılandıklarını öne süren eski emniyet amiri Ramazan Mert, mahkemeden, evrakların aslı gelmeden yargılamanın durdurulmasını ve dinlemelerle ilgili yargılanmalarına sebep olan raporları hazırlayan emniyet ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerinin mahkemeye çağırılarak dinlenmesini istedi.

Kendilerinden farklı bir büroda çalışan emniyet mensubu E.A.'nın imzası bulunan bir dinlemenin, dinlenen kişinin polis olmasının, "İş yoğunluğu sebebiyle tespit edilememiştir" denilerek davaya konu dahi edilmediğine dikkat çeken Mert, kendileri hakkında aynı suçlamayla dava açıldığını dile getirdi. Mert, "Onların işi yoğunken biz okey mi oynuyorduk?" diye sordu.

'IŞİD VE EL KAİDE UZMANI BEKÇİLİK YAPIYOR'

Savcı Okan Bato tarafından örgüt suçlaması yöneltilen emniyet mensuplarının ülkeyi ve İzmir'i her türlü tehlikeden korumak için 70 tane örgütle mücadele ettiğini belirten sanık avukatlarından Ali Aksoy şöyle konuştu:

"Bugün mahkeme karşısındaki bu insanlar, İzmir'i sıkıntıya sokmamak için savcının isimlerini bile ağzına alamayacağı 70 tane örgütle her türlü tehlikeyi göze alarak mücadele etmişlerdir. Bu insanlar İzmir'i tehlikeden korudukları için yargılanıyorlar. Ankara'daki saldırının arkasında IŞİD varsa, sorumlusu bu insanları boş dosyalarla yargılayanlar, görevden alanlardır. IŞİD ve El Kaide uzmanı müvekkilim Ramazan Mert, bu soruşturma nedeniyle bugün Karayolları'nda bekçilik yapıyor."

'HAKİM KARARIYLA YAPILAN DİNLEME USULSÜZ DEĞİL'

İfade vermek için görev yaptığı Erzurum'dan İzmir'e gelen polis memuru Seyfullah Özdemir de bilgi notlarında imzası bulunduğu için mahkemenin huzurunda olduğunu söyledi. Dinlenecek numaralarla ilgili karar mercii olmadığını belirten Özdemir, bilgi notlarının istihbari bilgi ve değerlendirmelerden oluştuğunu, istihbari bilgilerin, adından da anlaşılacağı gibi kesin hüküm içermediğini anlattı. Dinleme yapmadığını, kimin dinlendiğini de bilmediğini belirten Özdemir, "Hakim kararıyla yapılan dinlemenin usulsüz olduğunu kimse iddia edemez" dedi.

Dinlenen 15 bin hattan sadece seçilen 100'ünün davaya konu edildiğini de kaydeden Özdemir, iddianamede bile halen kim tarafından kullanıldığı belli olmayan numaralar olduğunu söyledi. Özdemir, hakimin gösterdiği fotokopi bilgi notlarındaki bazı imzaların kendisine ait olmadığını belirtti.

Duruşma diğer sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Aksoy İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title