Haberler

Yasa Dışı Sınır Geçişleri

Sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bin 280 kişinin, güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.

Sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bin 280 kişinin, güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçme teşebbüsünde bulunan bin 195 ve Türkiye'den Suriye'ye gitmek isteyen 3 kişi yakalandı.

Suriye sınırında, 4 bin 890 paket sigara, 30 kilo 986 gram esrar, 6 cep telefonu, bir altın kolye, bir altın yüzük, bir altın bilezik, bir çift altın küpe, bir gümüş kolye, bin ABD Doları, bin 805 Türk Lirası ile 922 bin 900 Suriye Lirası ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 15 şahıs yakalanırken, bu müdahale sonucunda bin paket sigaraya el konuldu.

Yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen 23, Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek isteyen 44 kişi yakalandı.

Bunun dışında, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 72 ve Ege Denizi'ndeki kara sularında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 43 kişi olmak üzere toplam 115 kişi yakalandı.

Öte yandan, 16 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca devriye uçuşu icra edilerek, 4 bot ve 1 mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan sınırında kontrol görevi yürütüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title