Haberler

Yaş Yarın Toplanacak

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması, emeklilik işlemleriyle disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek

SARP ÖZER - Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Genelkurmay Karargahı'nda  toplanacak.

YAŞ'ın ağustos ayı olağan toplantısı, karargahtaki Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay katılacak.

Ergenekon davasında hakkında tutuklama kararı çıkan ve GATA'da tedavisi süren YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ile tutuklu YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nın toplantıya katılması beklenmiyor.

Şura üyeleri Anıtkabir'i de ziyaret edecek. Yüksek Askeri Şura toplantısı, gazetecilerin alacağı kısa görüntünün ardından basına kapalı gerçekleştirilecek. Toplantı öncesi Çakmak Salonu'ndan  AA, TRT,  ANKA, CHA, DHA ve İHA'nın görüntü ve fotoğraf çekmelerine izin verilecek.

- Kararlar Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak

Yüksek Askeri Şura ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirlerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleriyle disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek. Toplantıda Suriye'deki gelişmelerle terör konularının da ele alınacağı belirtiliyor.

YAŞ toplantısı, 3 Ağustos'ta sona erecek. Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

İlgili mevzuata göre, general ve amiral rütbelerinde 4 yıl bekleme süresi bulunuyor. Kuvvet komutanlıklarına atanan orgeneral ve oramiraller ise iki sene boyunca bu görevde kalabiliyor. Bekleme süreleri sonunda terfi ettirilmeyen general ve amiraller, emekliye sevk ediliyor.

Yüksek Askeri Şura, yılda iki defa toplanıyor. Başbakan'ın başkanlığında toplanan şurada kararlar, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınıyor. Üyelerin terfi işlemleriyle ilgili konulardaki oy hakkı ve değerlendirme notu eş değer sayılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Necdet Özel Ordu Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title