Haberler

Yarışmayı kazanan, Hafsa Sultan'ı canlandıracak -

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla düzenlenen yarışmada seçilen kişinin, geleneksel Mesir Saçım töreninde Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı temsil edeceğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla düzenlenen yarışmada seçilen kişinin, geleneksel Mesir Saçım töreninde Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı temsil edeceğini söyledi.

Karaköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya başvuran 214 aday arasından ön elemelere toplam 72 kişinin katıldığını, ön seçimlerin yapıldığını kaydetti.

Mesir Festivali kapsamında mesir macunu saçım töreninde Hafsa Sultanı ünlü birisinin canlandırmayacağını kaydeden Karaköse, şunları söyledi:

''Hafsa Sultan yarışmasını bu yıl 4. kez düzenliyoruz. Aslında oldukça yoğun bir başvuru vardı 214 kişi başvurmuştu. Ama gelenlerin okul ve iş durumundan dolayı buradaki yarışmada uzun süre kalamamaları nedeniyle 72 kişi yarışmaya katılmış oluyor. Bizde 72 kişi içerisinde ilk 25 kişiyi belirleyip 19 Nisan'da da 25 kişi arasından Hafsa Sultan ve beraberindeki 5 nedimeyi belirleyeceğiz. Amacımız Hafsa Sultanın tarihsel kişiliğini, kimliğini günümüz bayanlarına yansıtmak tanıtmak ve gelecek kuşakların bilinçlenmesini sağlamak ve bütün Manisa'nın Mesir Saçım töreninde yer almasını sağlamaktır."

- Mesir Festivali "Hülya Cup Senior" tenis turnuvası

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise bu yıl Mesir festivali etkinlikleri kapsamında Manisa'da düzenlenecek tenis turnuvasına ''Hülya Cup Senior Tenis Turnuvası'' adının verildiğini, turnuvanın Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Tanık, şöyle konuştu:

''Hülya Cup Senior tenis turnuvası, federasyon tarafından kabul edilen bir turnuvası. Özel bir turnuva değil aslında. Bu seneki Mesir festivalinde 'Hülya Cup Senior' turnuvasını getiriyoruz. Yurt içinden 200 ile 250 arasında sporcular gelecek. Turnuva 27 Nisan'da başlayacak ve 3 Mayıs'ta bitecek. Bu turnuva'da 3 Mayıs bitim tarihinde Hülya Avşar Manisa'ya gelecek burada da kupa törenine katılacak. Manisa'da seçilecek kişiler ile bir gösteri maçına çıkacak. Böylece Manisa'nın tanıtımına da katkı sağlamayı düşünüyoruz.''

Konuşmaların ardından "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla düzenlenen yarışmaya katılan adaylar 6 kişiden oluşan jüri tarafından ön seçime tabi tutuldular. 19 Nisan'da ise seçilen 25 kişi arasından Hafsa Sultan ile 5 nedimesi belli olacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kanuni Sultan Süleyman Yavuz Sultan Selim Karaköse Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title