Haberler

Yarının Liderleri İlk Akademik Dersi Neü Rektöründen Dinledi

Dost Eli Derneği tarafından hazırlanan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri Projesi” kapsamında Konya’da lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 40 öğrenci Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ziyaret gerçekleştirdi.

Dost Eli Derneği tarafından hazırlanan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin de paydaşları arasında yer aldığı "Bugünün Gençleri Yarının Liderleri Projesi" kapsamında Konya'da lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 40 öğrenci Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret programının başında konuşan Proje Koordinatörü NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, bu projeyle neleri hedeflediklerini ve yaptıkları çalışmaların getirilerinin neler olacağından bahsetti. Bu ziyaretin toplamda 8. ziyaret olduğunu kaydeden Mızırak, yüksek öğretim kurumu olarak ilk ziyareti Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne yaptıklarını ifade etti. Üniversitede 32 bin kişinin bulunduğunu belirten Mızırak, bu 32 bin kişinin lideri olan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e kendilerine zaman ayırdıkları için teşekkür etti.

"GELECEĞE ÜMİTLE BAKAN BİREYLER YETİŞTİRMEK BİRİNCİL HEDEFİMİZDİR"

Ziyaret kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Rektör Şeker, duyduğu memnuniyeti dile getirerek geleceğe yönelik biriktirmenin hayat boyu devam edeceğini ve bu yüzden öğrencilerin heybelerinin geniş olması gerektiğini, bu heybeye de istifade edecekleri bilgileri doldurmalarını tavsiye etti. Gençlerin ülkenin sermayesi tanımının gereğini yapmak gerektiğini söyleyen Şeker, tüm bunların belirli bir zaman içerisinde olacağını belirtti. Derdi olan insan olmanın önemli olduğunu vurgulayan Şeker, hayali olmayan insanın gayret de etmeyeceğini hayallerin başarıyı yakalamak için bir basamak olduğunu kaydetti. Hayalin kardeşlik içermesi gerektiğini belirten Şeker, "Hayal kurmak yarının lideri olmak için en önemli aşamadır. Ancak topluma zarar vermek amacıyla hayal kuranlar da var. Hayalinizin ahlaki olması, kamu yararına olması önemlidir. Başkalarının kötülüğü üzerine bir hayal kurulamaz. Necmettin Erbakan Üniversitesinin en önemli misyonu da budur, geleceğe ümitle bakan bireyler yetiştirmek birincil hedefimizdir" diye konuştu.

"LİDER TOPLUMUN DERTLERİYLE YATIP KALKAR"

Önce toplumu düşünen bireylerin liderlik vasfı taşıdığını belirten Şeker, önce kendini sonra insanları düşünen kişilere hiçbir zaman lider denemeyeceğini, denirse bunun belli kaygılara yol açacağını söyledi. Liderliğin diğerlerinin derdiyle dertlenmek, liderin de fedakarlık gösteren kişi olduğunu ifade eden Şeker, "Eğer toplumdan önce kendini düşünüyorsa o kişi lider olamaz. Diğerlerinin sorunlarıyla yatıp kalkmaktır liderlik. Kişi kendi şahsını öne çıkarıyorsa onun liderliği de sorgulanacaktır" ifadelerini kullandı.

"LİDERLER HOŞ SEDALARIYLA HATIRLANIR"

Şehirlerin yıkılışının mahalle kavramının ölüşünün oluşturduğu travmalar olduğunu dile getiren Şeker, geride hoş bir seda bırakmanın önemli olduğunu; Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Metin Oktay denildiğinde topluma bıraktıkları hoş sedaların hatırlandığını vurguladı. Kimsenin tek başına başarılı olmadığını, etrafındaki insanların bireylere yardım ettiğini ve başarının tek adam işi olmadığını hatırlatan Şeker, öğrencilere tavsiyelerini şu şekilde sürdürdü:

"Mimar Sinan tek başına Mimar Sinan değildir. Tek başına kimse bir yere varamaz. Anne babalarınız olmak üzere size destek verenleri unutmamanız gerekir. Liderin vefa duygusu olmalıdır. Kendisine destek olanlara saygı duymak zorundadır. Bu saygıyı yaptığınız işe yaymalısınız ki başarılı olabilesiniz. Hepimizin bir kapasitesi var ve bunun çerçevesinde devam ederiz hayatımıza. Herkesin farklı özellikleri vardır ve bunu bilmek gerekir, biz Allah tarafından bu özellikler tarafından kodlanarak yaratıldığımızı bilmeliyiz. Herkes doktor, mimar olsa hayatın tadı olmaz. Herkes sanatçı olamaz. Bazen anne, bazen işçi, bazen tüccar oluruz bunları hayat içinde yaşarız. Hayat içerisinde insan çok şey yapar, yeter ki yüz karası olacak işler yapmayalım. Daha sonra üzüntüyle anacağınız işler yapmamak üzere güdülenmeli ve yaptığınız işten mutluluk duymalısınız."

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in katılan tüm öğrencilerin sorularını cevaplamasının ardından öğrencilerin Şeker'e hediye takdiminden sonra günün hatırasına rektörlük binasının önünde fotoğraf çektirildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Şeker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title