Haberler

Yarını Düşünerek Sistemi Güçlendirmemiz Gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Devletin geleceğinin şahıslara bağlı olmaması gerekiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Devletin geleceğinin şahıslara bağlı olmaması gerekiyor. Yarını düşünerek sistemi güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Antalya'da referandum çalışmalarını sürdüren Bakan Çavuşoğlu, Alanya'ya bağlı Türkler Mahallesi'nde bir otelde Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki görev yapan muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, son 15 yılda bu tür toplantıların çok faydasını gördüklerini belirterek, muhtarların hizmet yolunda en yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyledi.

Hükümet olarak göreve geldiklerinde muhtarların maaşlarının 100 liranın altında olduğunu, şu anda ise bin 400 liranın üzerinde olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Nasıl bir belediye başkanı, bir milletvekili, millet tarafından seçiliyorsa, nasıl o belediye başkanını ve milletvekilinin sosyal güvenliğini devlet karşılıyorsa yine halk tarafından seçilen muhtarların sosyal güvenliğini de devlet karşılayacak" dedi.

Muhtarların "Bağ-Kur mu SGK mı olacak" dertlerinin peşinde değil hizmetin peşinde koşacağını söyleyen Çavuşoğlu, " Türkiye'nin geleceği için önemli bir anayasa değişikliği, 16 Nisan'da hep birlikte oylanacak. Demokraside patron millettir, millet ne derse o olacak. Türkiye'yi, kim yönetecek millet karar verir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili de milletin karar vermesi gerekiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Söz de karar da milletindir. Biz sistemi netleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Mevcut sistemde hem cumhurbaşkanı hem başbakanlık sisteminin bulunduğunu, bunun da yetki kargaşasına neden olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Mevcut anayasa, cumhurbaşkanı ve başbakana yetki veriyordu, bu da geçmişte kavgalara, krizlere neden oluyordu" şeklinde konuştu.

Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin önemini de anlatan Çavuşoğlu, "Adaletin tecelli edeceğinden herkesin emin olması gerekiyor. Adalet tecelli etmezse huzursuz oluruz. Geleceğe yönelik güvenimiz olmaz. Yani sistemin güçlü olması bakımından önemli. Biz bunların hepsini MHP ile enine boyuna değerlendirdik ve geçmişte tüm büyüklerimizin talep ettiği, hatta olması için çalıştığı bu sistemi geliştirdik. Geçmişte Muhsin Yazıcıoğlu hep başkanlık sistemini savunuyordu. Devletin geleceği şahıslara bağlı olmaması gerekiyor. Yarını düşünerek sistemi güçlendirmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Avrupa'nın gece gündüz 'hayır' için çalıştığını ve kendisi ve diğer bakanlara izin verilmezken, 'hayır' için gidenlere, PKK'ya, meydanların, salonların açıldığının altını çizen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"PKK'nın, FETÖ'nün ve diğer terör örgütlerinin hep birlikte hayati bir mesele olarak görerek, neden 'hayır' için çalıştıklarını çok iyi değerlendirmemiz lazım. Onlar da biliyor güçlü Türkiye'de onlara hiçbir zaman yer yok. Güçlü Türkiye'de kararları Türk milleti alacak, Türkiye alacak. Onların yönetemeyeceği bir Türkiye olacak. Türkiye'nin Avrupa'ya da her zaman katkısı var ve yükünü alıyor. İçerideki fesatlık, kıskançlık siyasetçileri sağ duyudan uzaklaştırıyor."

Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile idari birim amirleri ile muhtarlar da katıldı.

(Erdal Anak / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title