Haberler

Yarın Dönüş Trafiğine Dikkat

Kurban Bayramını İstanbul dışında geçirenlerin yarın dönüşe geçecek olmaları nedeniyle yollarda önlemler alındı.

Kurban Bayramını İstanbul dışında geçirenlerin yarın dönüşe geçecek olmaları nedeniyle yollarda önlemler alındı.             Tatil dönüşü nedeniyle bugündün itibaren TEM ve D-100 Karayolu'nun en önemli geçiş noktası olan İstanbul ile Anadolu arasında köprü konumundaki Kocaeli'de tüm önlemler alındı. Bu arada İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen ve Ege bölgesinden gelen araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında sefer yapan feribot iskelerinde de 3 günlük sakinliğin ardından bugündün itibaren yeniden takviye gemiler konuldu. Yarın, Yalova Topçular Feribot iskelesinden İDO 20 civarında feribot çalıştıracak. Gebze Eskihisar'dan Topçular'a fazla araç geçmesi beklenmediğinden, feribotlar bekleme yapmazsızın çalışacak. Buna rağmen E-130 Karayolu'nnda Topçular Feribot İskelesi'nden itibaren Yalova'ya doğru araç kuyruğu oluşması beklendiğinden, Yalova'da Bölge Trafik ekipleri takviye edildi. Bu ekipler, Bursa yönünden gelip karoyolundan İstanbul'a devam edecek araçlar için yolu açık tutmaya çalışacak.

İZMİT GEÇİŞİNE DİKKAT

Akdeniz ve Eskişehir yönünden gelen araçlar Adapazarı turtikelerinde TEM'e katılıyor. Bu noktada Ankara yönünden gelen araç trafiği ile birleşme yaşandığından TEM'in Adapazarı- İzmit arası oldukça yoğun hale geliyor. Bu araç trafiğine, İzmir- Bursa-Yalova yönünden E-130 karayolu üzerinden gelen araçlar da, Kandıra turnikelerinin bulunduğu noktada katılıyor. İzmit'i kuzeyinden geçen TEM Otoyolu'nun bu noktasında başlayan Bekirdere Rampası'nda, Viyadük ve tüneller bölgesinde 3 şerit olan yol 2 şeride düşünce sıkışma yaşandığından, sürücülerin bu bölgede sabırlı olmaları, olası kazalara anında müdahale edilebilmesi için emniyet şeridini açık tutmaları gerekiyor.

İzmit- İstanbul arasında sürücülerin ayrıca, Körfez ilçe ile Hereke arassında, Mağara Burnu Virajında, Dilovası Rampası'nda çok daha dikkatli olmaları, şerit ihlali ve sollama yapmamaları öneriliyor. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title