Haberler

Yarım Saatlik Dolu Yağışı Gesilileri Mağdur Etti

Kayseri’nin Gesi ilçesinde etkili olan yarım saatlik dolu yağışı vatandaşları mağdur etti.

Kayseri'nin Gesi ilçesinde etkili olan yarım saatlik dolu yağışı vatandaşları mağdur etti.

Kayseri'de sabah saatlerinde etkisini gösteren güneşli hava, öğle saatlerinde ise yerini sağanak yağışa bıraktı. Kent merkezinde sağanak yağış etkili olurken, bazı ilçelerde dolu yağışı görüldü. Dolu yağışının etkili olduğu Gesi ilçesine bağlı Turan Mahallesi ise yağışın ardından savaş alanına döndü Bazı evlerin dış cephesi büyük zarar görürken, çatılardaki güneş enerjisi sistemleri yıkıldı ve oluklar kırıldı.

Turan Mahallesi Muhtarı Mehmet Güngör, "Saat 13.30'da başlayan dolu yağışı 14.00'e kadar devam etti. Yumurta büyüklüğünde dolu düştü. Ekinlerimizin yüzde 80'inde zarar var. Çatılarda hiçbir güneş enerjisi kalmadı. Bazı camlar tamamen yere indi. Ağaçlarımız tamamen zarar gördü. Meyvelerimiz de hiç kalmadı. Bunların dışında yalıtımı olan evlerinde kurşun yemiş gibi zarar gördü. Açıkta olan arabalarda tamamen hasarlı durumdadır" dedi.

Evi zarar gören Şahidin Kırtürk de "Ceviz büyüklüğünde dolular düştü. Düşen dolular camlarımızı bu hale getirdi. Ekinlerimize büyük hasar verdi. Çatı kaplamalarına, camlarımıza zarar verdi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ekinleri zarar gören köylüler yetkililerden yardım istedi - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title