Haberler

Yarım Kalan Fakülte Binasını Salihli Belediyesi Tamamlayacak

Salihli’de kaba inşaatı tamamlanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanını Salihli Belediyesi tamamlayacak.

Salihli'de kaba inşaatı tamamlanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanını Salihli Belediyesi tamamlayacak.

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanı içerisinde çok sayıda oda ve hayırseverin katkıları ile kaba inşaatı tamamlanan Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binasını, imzalanan protokol ile Salihli Belediyesi tamamlayacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'nde Salihli Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında imzalanan protokol törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi olan Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Belediye Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya ve İbrahim Karaca, Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan Erdal ile AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy katıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda arasında imzalanan protokolde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kuruluşunun gerçekleştiğini ifade ederek "Fakülte binasını eksik olanı ise binasıydı. Salihlili hayırseverlerin katkılarıyla fakülte binasının kaba inşaatı tamamlandı. Artık fakülte binası inşaatımızı ve çevre düzenlemesini imzalanan bu protokol ile Salihli Belediyesi tamamlayacak. Salihli inşallah İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden sonra potansiyeli olan ilçemiz kurulacak olan yeni akademik birimlerle üniversite olma yolunda hızla ilerleyecek. Salihli bu bina tamamlandığında fakültesine kavuşmuş olacak. Bu işbirliği protokolü hayırlı olsun. Ben başta Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BİNA 8 AYDA BİTECEK

Salihli'yi vizyonu olan bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda "Hiç kaprisimiz olmadan Salihli'ye bir şeyler yapmanın gayreti içinde olduk. Salihli'de yapımına başlanan ve yarım kalan fakülte binasının Salihli Belediyesi olarak tamamlanmasına karar verdik ve konuyu meclisimize taşıdık. Belediye meclisimizde bizim bu önerimizi oy birliği ile kabul etti. Ben emeği geçen başta Kaymakamımız Ertan Peynircioğlu, Valimiz Erdoğan Bektaş, Rektörümüz Kemal Çelebi ve Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'a teşekkür ediyorum" dedi. Kayda "Salihli 3 özel hastanesi ve güçlü bir devlet hastanesi ile bir sağlık merkezi durumunda. Çevre ilçelerdeki vatandaşlarımız sağlık sorunlarının çözümü için Salihli'ye geliyor. Salihlimizde sağlık ile ilgili bir fakültenin ve alt dallarının da yer aldığı bir fakültenin açılması için bizlere katkı sağlayacaklardır. Salihli Belediyesi olarak bu ortak çalışma mantığımızı sürekli hale getireceğiz. Önemli olan kentimizin belli bir yere taşınması ve çağdaş Salihli görüntüsünü sağlamaktır. Protokol Salihlimiz için hayırlı olsun" dedi.

Kayda ayrıca Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatının 8 ayda bitirileceğini söyledi.

Fakülte binası kaba inşaatının oda, kooperatif hayırseverler tarafından Üniversite Yaptırma ve Yaşatama Derneği öncülüğünde tamamlandığını belirten Kaymakam Peynircioğlu ise "Bu binanın tamamlanmasında halkımızın desteğini gördük. Salihli'de final olarak bunu yaptık. Fakülte binamızın geri kalan kısmını belediye meclisimizin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Salihli Belediyesi tamamlayacak. Bu anlamda meclis üyelerimize ve Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kaba inşaatının belli bir noktaya geldiğini vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise "Fakülte binamızın geri kalan kısmını ise Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ben tamamlarız demişti. Eğer siz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini Bakanlar Kurulundan geçirirseniz. Binanın geri kalan kısmını biz yaparız demişti. Kendisine teşekkür ediyorum. İmzalanan protokol ile fakülte binamızın inşaatını Salihli Belediyesi tamamlayacak" dedi. Salihli'nin farklılığını gösterdiğini vurgulayan Manisa Valisi ve aynı zamanda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Hayırseverlerin yardımları ile kaba inşaatı tamamlanan fakülte binası inşaatını, Salihli Belediyesi'nin fedakarlığı ile 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacak. Hedefe ulaşılması Salihli adına güzel bir şey" dedi.

Konuşmaların ardından, protokol Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Belediyesi Zeki Kayda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title