Haberler

Doğum Yapan Kadına İkinci Maaş!

Güncelleme:

İşçinin normal ücreti ne olursa olsun, yarım gün çalışan herkese bu tutarda ödeme yapılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması" paketini hayata geçirmek üzere hazırlanan yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Doğum yapan kadınlara ilk çocukta 2 ay, ikincisinde 4 ay, üçüncüsünde 6 ay süreyle yarım gün çalışma izni öngören tasarı uyarınca İşsizlik Sigortası Fonu tarafından ödenecek aylık ücret 961 lira olarak belirlendi.

MAAŞIN YARISI ALINIRKEN BİRDE FONDAN PARA ÖDENECEK

İşçinin normal ücreti ne olursa olsun, yarım gün çalışan herkese bu tutarda ödeme yapılacak. Asgari ücretli bir kadın işçi, bu dönemde kendi işvereninden 474.5 lira, İşsizlik Fonu'ndan da 961 lira ücret alacak. Doğum yapan kadınlar isterlerse, çocukları zorunlu öğretim yaşına gelinceye kadar kısmi süreli çalışabilecekler. Doğan birinci çocukta 300 lira, ikincisinde 400 ve üçüncüsünde 600 lira doğum yardımı yapılacak.

KİRALIK İŞÇİYE 11 MADDE

Tasarıyla, İş Kanunu'na "Özel istihdam bürosu aracılığıyla geçici iş ilişkisi" başlıklı bir madde ile bununla bağlantılı maddeler de eklendi. Toplam 28 maddeden oluşan tasarının 11 maddesi kiralık işçi konusunu düzenliyor. Buna göre askerlik, doğum, analık ve süt izni ile ücretsiz izin hallerinde izin süresince, ebeveynlere doğumdan sonra tanınan kısmi süreli çalışma süresince özel istihdam bürolarından işçi kiralanabilecek.

YENİ KREŞ AÇANA 5 YIL VERGİ YOK

Tasarıda yer alan diğer düzenlemeler şöyle:

-Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren açılacak kreşlerden 5 yıl süreyle gelir ve kurumlar vergisi alınmayacak.

-Üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen memura 8 hafta ücretli, 24 aya kadar da ücretsiz izin verilecek.

-Halk otobüsü ve vapurlara, şehit yakını ve gaziler gibi bedelsiz taşınan yolcular için her yıl belediyeler aracılığıyla gelir desteği yapılacak.

Kazazedeye sigortası sorulmayacak

Trafik kazası geçirenler, sosyal güvenceleri olup olmadıklarına bakılmaksızın genel sağlık sigortalısı vatandaşlara sağlanan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. TBMM Sağlık Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili torba yasa tasarısında önemli değişiklikler yapıldı. Hastaneler ise kazazedelere verdikleri tedavi hizmetinin bedelini SGK'dan Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yer alan hükümlere göre tahsil edecekler.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title