Haberler

Yargıtayın MHP'nin Olağanüstü Kurultay Kararını Onaması

MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan muhaliflerden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasına ilişkin, "Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen, yargının en azından bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu.

MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan muhaliflerden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasına ilişkin, "Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen, yargının en azından bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu." dedi.

Özdağ, Erzurum'daki bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

MHP kurultay delegelerinin büyük bir bölümünün verdiği imzalar doğrultusunda olağanüstü kurultayı gerçekleştirmek ve tüzük değişikliği yaparak yeni genel başkanı seçmek üzere, önemli bir adım atıldığını ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen yargının en azından bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu. Biz yakından bu süreci endişeli olarak izledik. Çünkü değişik siyasi makam ve mevkilerin bu süreci etkilemek için nasıl yargı üzerinde değişik yöntemlerle baskılar uyguladığını gözlemledik. Sonuç konusunda bir kez daha iç rahatlığıyla 'Ankara'da hakimler var' diyebiliyoruz. Çünkü bu hakimler siyasi baskılara, direnç güçlerinin olduğunu göstererek sadece MHP' de bir kongrenin gerçekleşmesinin önünü açmadılar. Aynı zamanda Türk halkının Türkiye'de hukukun olduğuna dair inançlarının olduğunu güçlendirmiş oldular. Bundan dolayı MHP'de genel başkan adayı ve siyasetçi olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşı olarak kendilerine teşekkür ediyorum."

Özdağ, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı alındığını açıklamasına ilişkin ise "Bundan dolayı Genel Başkana kurultayın önünü açtığı için teşekkür ediyorum. İnşallah MHP kurultayını yapacak ve iktidara doğru yürüyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ümit Özdağ Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title