Haberler

Yargıtayın Doktor Katiline Verilen Hapis Cezasını Onaması

Gaziantep'te görevi başında bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ın ağabeyi Erkan Arslan, kardeşinin katiline verilen 24 yıl hapis cezasının Yargıtayca onanmasına ilişkin, "Bir daha Ersin gibi değerler ölmesin, böyle değerlere sahip çıkılsın, aile olarak başka bir isteğimiz yok" dedi.

Gaziantep'te görevi başında bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ın ağabeyi Erkan Arslan, kardeşinin katiline verilen 24 yıl hapis cezasının Yargıtayca onanmasına ilişkin, "Bir daha Ersin gibi değerler ölmesin, böyle değerlere sahip çıkılsın, aile olarak başka bir isteğimiz yok" dedi.

Öldürülen doktorun adının verildiği Dr. Ersin Devlet Hastanesinde çalışan perfüzyonist Erkan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay kararıyla adli sürecin tamamlandığını ancak vicdanların rahat olmadığını söyledi.

Zanlıya olay günü 18 yaşından küçük olması nedeniyle 24 yıl hapis cezası verildiğini anımsatan Arslan, "Katil zanlısı, olay günü 18 yaşından küçük olduğu için alabileceği en yüksek cezayı aldı. Hiçbir indirim uygulanmadı tabii bu avukatlarımızın başarısıdır. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ersin'in çok başarılı bir cerrah olduğunu dile getiren Arslan, kardeşinin ölümünün sadece ailesi için değil insanlık için de kayıp olduğunu anlattı.

"Katile 100 yıl verilse de Ersin geri gelemeyeceği için bizi çok ilgilendirmiyor" diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Ersin gibi değerlere sahip çıkılması, bu değerlerin bir daha kaybolmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Yani kıymet verilmesi lazım. Ersin gibi hekimliğe hayatını adamış, bu mesleğe canını koymuş insanları korumamız lazım. Bir daha Ersin gibi değerler ölmesin, böyle değerlere sahip çıkılsın, aile olarak başka bir isteğimiz yok. Eğer Ersin yaşasaydı şu ana kadar birçok insanın hayatını kurtarmış olacaktı, birçok insanı sağlığına kavuşturacaktı. Tıp dünyasına, insanlığa katkıları olacaktı. Keşke bu röportajı onun yaptığı başarılı ameliyatlarla, kurtardığı hayatlarla ilgili yapsaydık. Maalesef ölümünün ardından bu açıklamaları yapmak çok acı. Aile olarak üzüntümüz yeniden tazelendi."

Kaynak: AA / Yerel

Erkan Arslan Ersin Arslan Gaziantep Yargıtay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title