Haberler

Yargıtayda Anayasa Mahkemesine Üye Seçimi

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapılan seçim sonucunda Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilecek isimler Şahbaz ve Gökcan ile Canpolat oldu.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapılan seçim soncunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilecek isimler 4. Ceza Dairesi üyeleri İbrahim Şahbaz ve Hasan Tahsin Gökcan ile 17. Hukuk Dairesi üyesi Saliha Nuran Canpolat oldu.

Anayasa Mahkemesi üyesi Mehmet Erten'in görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtayda Anayasa Mahkemesi üyeliği için seçim yapıldı.

Seçimde 4. Ceza Dairesi üyeleri Şahbaz ve Gökcan 124'er, 17. Hukuk Dairesi üyesi Canpolat 94 oy aldı. 21 oy boş çıkarken 8 oy geçersiz sayıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Yargıtayca seçilen 3 isimden birini Anayasa Mahkemesine üye olarak atayacak.

-Şahbaz'ın özgeçmişi

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi İbrahim Şahbaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980'de mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Sorgun, Kiğı Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Türkoğlu ve Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Yargıtay Tetkik Hakimliği ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Şahbaz, 2007'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

Fransızca bilen Şahbaz, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yaptı. Üniversitelerarası Kurul tarafından Anayasa Hukuku alanında Doçen unvanı ve yetkisi verilen Şahbaz'ın, "Anayasa'da Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği", "Yarı Doğrudan Demokrasi Kurumu Olarak Referandum ve Türkiye", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası", "Karşılaştırmalı Düşünceyi Açıklama Özgürlüğü" ve "İletişimin Denetlenmesi ve Yasak Deliller" adlı eserleri ile çeşitli degilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. Şahbaz, evli ve bir çocuk babası.

-Gökcan'ın özgeçmişi

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987'de mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Fındıklı, Tuzluca, Bozüyük Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Gökcan, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Hukuku alanında master yapan Gökcan'nın, "Yorumlu-Uygulamalı Türk Ceza Kanunu (6 cilt)", "Görevi Kötüye Kullanma, Rüşvet, Zimmet, İrtikap Suçları", "Kamu Görevlisi ve Özel Soruşturma Usulleri", "Taksirle Adam Öldürme ve Yaralama Suçları", "Açıklamalı Avukatlık Yasası", "Mühür Bozma ve Yedieminlik Yükümlülüğüne Uymama Suçları", "Sulh Ceza Davaları", "Uzlaşma ve Ön ödeme", "Gıda Suçları", "Karayolları Trafik Kanununa Göre Hukuki Sorumluluk, Tazminat, Sigorta, Rücu Davaları ve Trafik Suçları", "Uygulamada Trafik Suçları" adlı eserleri ve mesleki konularda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunuyor. Gökcan, evli ve 2 çocuk babası.

-Canpolat'ın özgeçmişi

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi Üyesi Saliha Nuran Canpolat, 1988'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Artvin Yusufeli, Elazığ Sivrice, Ankara Bala Hakimliği, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği, Sivas, Denizli ve Ankara Hakimliği görevlerinde bulunan Canpolat, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

İngilizce bilen Canpolat, evli ve iki çocuk annesi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Anayasa Mahkemesi Abdullah Gül Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title