Haberler

Yargıtay'ın "Şike Davası" Kararı

Eski TFF Disiplin Kurulu Üyesi Kazmaz: "Türkiye'de kaos ortamı yaratmakla bir yere varamayız. Sporu siyasallaştırmayalım, hukuku siyasallaştırdığımız gibi" "Türkiye muz cumhuriyeti değildir.

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, "Türkiye'de kaos ortamı yaratmakla bir yere varamayız. Sporu siyasallaştırmayalım hukuku siyasallaştırdığımız gibi" dedi.

Eski TFF Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, Bodrum'da gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2011'den bu yana yaşananları, "Eksik, sakat bir süreç" diye nitelendirdi.

Davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nin yetki alanında olduğuna değinen Kazmaz, "Böyle olunca özel yetkili mahkemelerde başlayan bu sürecin kararının sonucu da ilk günden belliydi. Nitekim Yargıtay'ın vermiş olduğu bu onama kararlarıyla şike davasında yeni bir tartışma sayfası açıldı. İktidarla muhalefetin tam da konsensüs yaratacağı bir ortamda bu davanın aniden gündeme düşmesi, yine bir kaos durumuna sürükledi Türkiye'yi" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün mahkemeye sunduğu dilekçenin dikkate alınmadığını savunan Kazmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Apar topar bir kararla Türkiye yeni bir kaos ortamına sürüklendi. İzlenmesi gereken yol nedir? Öncelikle kısmen onama, kısmen düşme kararlarından sonra hükümlü olanların yapması gereken en önemli yol, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmakdır. Bir ay içinde yapılacak bu başvuru, yapılan bu tartışmaların önü de açabilir. Yeniden yargılanma konusu gerek kesin hüküm olan balyoz ve şike davalarının tekrar görülmesini sağlayabilir. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olumsuz bir karar alınırsa kesinlikle Anayasa Mahkemesi'ne gidilmelidir."

"Cenaze olmadan helvasını yemek etik değil"

Kazmaz, Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düşmesinden sonra dernek tüzüklerinde belirtildiği gibi 45 gün içinde Fenerbahçe'de olağanüstü genel kurulun toplanarak yeni başkanı seçmesi gerektiğini bildirdi.

"Ama henüz daha cenaze olmadan helvasını yemek etik değil, ahlaksızlık olur" diyen Kazmaz, bunun Fenerbahçe köklü gibi bir kulübe de yakışmayacağının altını çizdi. Kazmaz, şöyle konuştu:

"Önce yargılamanın yenilenmesiyle ilgili var olan gündemdeki tartışmaların sonuçlanmasına yardımcı olmak amacıyla bütün hükmü onananların yapması gerekenleri yapıp, ondan sonra bu konulara bakılması doğrudur. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Maç devam ediyor, maç bitmedi, maç 90 dakika... Benim hala umudum var. Bir hukuk devleti hukukçusu olarak umudumu koruyorum. Bir gün mutlaka layık olduğu hukuk devleti ilkesini çalıştıracaktır bunu hepimiz hep birlikte sağduyuyla yapacağız. Yani arı kovanına çomak sokmakla, Türkiye'de kaos ortamı yaratmakla bir yere varamayız. Sporu siyasallaştırmayalım hukuku siyasallaştırdığımız gibi."

Aziz Yıldırım'ın tepkisinin anlık olduğunu savunan Kazmaz, "Aziz Yıldırım'ın söylemiş olduğu, 'Bu karar hukuki değil siyasidir' lafı, bu karara uygun bir söylem olarak duruyor ama bir hukukçu olarak böyle konuşmaları ben kabul etmiyorum. Çünkü burası bir hukuk devleti. Verilen bu kararın mutlaka ama mutlaka doğrusu sağlanacaktır. Bunu sağduyuyla yapabiliriz. O da hukuka, hukuk devletine var olan olan inancından dolayı böyle bir konuşma yaptı" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Spor

Aziz Yıldırım Yargıtay Bodrum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title