Haberler

Yargıtay'ın Otobüs Meslesi!

Güncelleme:

KCK kapsamında tutuklanan dönemin Belediye Başkanı Nejdet Atalay için pankartlı eylem yapan otobüs sürücüleri ile ilgili mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

2010 yılında, KCK kapsamında tutuklanan dönemin Belediye Başkanı Nejdet Atalay için pankartlı eylem yapan otobüs sürücüleri ile ilgili mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın KCK operasyonları kapsamında 2009 yılında tutuklanmasının ardından kent merkezinde protesto amaçlı bir dizi eylem yapıldı.

Belediye halk otobüslerine 'Başkanımızı istiyoruz' pankartları asılırken, polis pankart asılı olan otobüsleri durdurmuştu.

Pankartın indirilmesini isteyen trafik ekiplerine direnen ve pankart indirmemekte ısrar eden halk otobüsü sürücüleri, polislere, 'Amirlerimin izni olmadan pankartı çıkaramam' demiş ve trafik cezası kesilmek için ehliyet ve ruhsatın istenilmesine öfkelenen iki otobüs sürücüsü, ana yolun sol ve sağ şeridine araçları park etmişti.

Yaklaşık 15 dakika yolda kalan iki otobüs sürücüsü hakkında, 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlamasıyla Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme verdiği kararla sanıkların beraatine hükmetti. Mahkemenin kararına Cumhuriyet Savcısı, yerel mahkemenin kararını temyiz etti.

Dava dosyasında son sözü söyleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, otobüslerin yolun hem sağına hem soluna park etmesiyle başkalarının hayatını olumsuz etkilendiğini belirterek beraat kararını bozdu.

Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi; "Otobüs sürücüsü sanık, trafik cezası kesilmek üzere ruhsat ve ehliyetinin istenmesi sonrasında, sinirlenerek otobüsü çalıştırıp, iki şeritli yolun sol şeridinde durdurup, kontak kapatmış. Bu sırada durağa gelmiş bulunan diğer sanık ise önünde aynı pankartın asılı olduğu otobüsü ile olayı öğrenerek, yolun sağ şeridinde durmuş. Otobüslerini yolun sağ ve sol şeridinde 15 dakika kadar durdurarak, trafiği engelleyen, dolayısıyla başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlike yarattıklarının kabulü gerektiği ve Türk Ceza Kanunu'nun 179/1. maddesindeki suçun unsurlarının oluştuğu gözetilip mahkûmiyetleri yerine beraatlerine karar verilmesi kanuna aykırıdır."

Dava Batman mahkemesinde yeniden görülecek.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nejdet Atalay Yargıtay Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title