Haberler

Yargıtay, Adli Tıp Kurumu'nun Raporu Eksik Diyerek Verilen Cezayı Bozdu

Güncelleme:

Adana'da Mehmet Can'a çarpıp kaçan ve 3.5 ay sonra yakalanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Hünkar Aslanboğa'yla ilgili kararı, Yargıtay, rapor eksik diyerek bozdu.

Adana'da gümrük muhafaza memuru 27 yaşındaki Mehmet Can'a çarpıp kaçan ve 3.5 ay sonra yakalanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılan 31 yaşındaki Hünkar Aslanboğa'yla ilgili karar bozuldu. Yargıtay 1'inci Dairesi, yaralıyı bırakıp kaçan sanığa verilecek cezanın belirlenmesinde, 'Kaza sonrasında en yakın sağlık kuruluşuna ölenin götürülmesi durumunda da ölüm olayının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin tespiti' için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını istedi.

KAMYONETLE ÇARPIP KAÇTI

15 Mayıs 2011'de gümrük muhafaza memuru Mehmet Can'a, plakası belirlenemeyen bir kamyonet çarpıp kaçtı.

9 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Gece yarısı yoldan geçenler tarafından görülüp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Can, 9 gün sonra kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polisler, olayın failini bulmak için yaklaşık bin kişiyle görüşüp sonuca ulaştı. Çalıştığı mağazada gözaltına alınan Hünkar Aslanboğa, suçunu itiraf edip çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

4 ay sonra tahliye edilen Aslanboğa hakkında, 'kasten öldürme' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"AYNADAN BAKTIĞIMDA AYAKTA OLDUĞUNU GÖRÜNCE DURMADIM"

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Aslanboğa, ölen kişinin birden önüne fırladığını belirtip, "Manevra yaparak vurmayacağımı zannettim. Ama aracın sol ön tarafından çarptım. Aynadan baktığımda ayakta olduğunu görünce de şiddetli çarpmadığımı düşündüm ve durmadan devam ettim" dedi.

"KAÇMASAYDI OĞLUM BELKİ KURTULACAKTI"

Mehmet Can'ın babası emekli öğretmen 61 yaşındaki Bayram Can sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "O gün arkadaşlarıyla buluşan oğlumu saat 00.45'te aradığımda açan kişi kendisinin polis olduğunu ve oğlumun trafik kazası geçirdiğini söyledi. Şöför kaçıp gitmeseydi, oğlumu hastaneye götürseydi, belki kurtulacaktı" dedi.

MAHKEME 5 YIL CEZA VERDİ

Adli Tıp Kurumu ve bilirkişi raporlarıyla kusur oranlarını değerlendiren ve kaza yerinde keşif yapan mahkeme heyeti ise Aslanboğa'ya, 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Temyiz edilen dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Dairesi, "Maktulün olaydan sonra en yakın sağlık kuruluşuna gönderilerek tedavisinin yapılması veya sanık tarafından sağlık görevlilerine haber verilmesi durumunda da ölümün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin tespiti ve bu konuda rapor alınarak sanığın hukuki durumu değerlendirilmesi gerekirdi" diye yerel mahkemenin kararını bozdu.

DURUŞMA ERTELENDİ

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın ilk duruşmasına, mahkeme heyeti, bozma kararına uyulması ve belirtilen raporun alınması için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Yargıtay 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Aynur yıldırgan:

Eşim trafik kazası yapti bir ölü bir yaralı var adli tıpdan rapor geldi yaşayan cocugu ölü göstermişler ölen dedeyi yasiyor olarak cikti rapordo sonuc ne olur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title