Haberler

Yargıtay, Boşanma Nedeni Olan Hostese Verilen Tazminat Kararını Bozdu

Güncelleme:

İzmir'de, 2 çocuk annesi kadın, pilot eşiyle boşanmasına neden olan hostese tazminat davası açtı. Yerel mahkeme de 10 bin TL tazminata hükmetti. Ancak Yargıtay kararı bozdu.

İzmir'de iki çocuk annesi Nuray T., 22 yıllık eşi pilot Sedat T.'nin fotoğraf makinesinde, hostes sevgilisi Elif B.'nin kendi evlerinde çekilmiş samimi fotoğraflarını bulunca, boşanma davası açtı. Eşinin, hostes sevgilisiyle kendilerine ait evde buluştuklarını, yatak odasında, banyoda, salonda fotoğraf çektirdiklerini, bu fotoğraflarda ise Elif B.'nin yine kendisine ait kıyafetleri giyip, takılarını ve makyaj malzemelerini kullandığının görüldüğünü belirtti.

Fotoğrafları mahkemeye delil olarak sunan mağdur kadını haklı bulan ve çifti boşayan hakim, evlilik birliğinin bozulmasında kusurlu bulduğu pilot Sedat T.'nin, 50 bin TL tazminat ve aylık bin 500 TL nafaka ödemesine karar verdi.

İKİNCİ DAVA ÖTEKİ KADINA

Bunun üzerine Nuray T., ikinci davayı hostes Elif B.'ye karşı açtı. Fotoğrafları yine delil olarak sunan mağdur eş, Elif B.'nin, evli olduğunu bile bile eşiyle ilişkiye girdiğini, bu yasak aşkın sadece ailesinin dağılmasına değil, kendisinde de ağır bir psikolojik rahatsızlığa neden olduğunu öne sürdü.

MAHKEME, 10 BİN TL'LİK TAZMİNATA MAHKUM ETTİ

Mağdur eş, Elif B.'den, 50 bin TL manevi tazminat istedi. Nuray T.'nin mağdur edildiğine karar veren mahkeme de Elif B.'yi 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Temyiz üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin öteki kadına verdiği tazminat kararını oy çokluğuyla bozdu. Yargıtay, bozma kararında yaşanan olaylardan dolayı aile birliği içindeki kişilerin yasal olarak sorumlu olduğunu ancak aile dışındaki bir kişinin bu sorumluluğun içinde olmadığını, asıl kadının bedensel ve ruhsal bütünlüğüne yönelik hukuka aykırı bir fiil bulunmadığını belirtti. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yargıtay İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (9)

meyveci Mobil-ANDROID:

yuva bozanin yuvasi olmaz

42
0
yanıtYanıtla
Serdar:

Yuvayı bozan erkek. Erkeklere çocuk muamelesi yapmayın. Yaptıklarından sorumlu. Öteki kadın ise el. Erkek kadar sorumlu olamaz. Aldatan eş sorumludur.

35
3
yanıtYanıtla
anti feminist:

illede ahlak

29
0
yanıtYanıtla
hı hı ondanMobil-ANDROID:

Abi bu hosteslerde birer afet afet

8
17
yanıtYanıtla
xxcxcx:

kocasına kadınlık değil annelik yapan kadınların hazin sonudur aldatılmak.

6
9
yanıtYanıtla
ayşe:

anlamadım ben ne demek o

yanıt7
yanıt0
Halk:

Haa izmirmis normal :d

7
4
yanıtYanıtla
sevda:

xxcx. merak etme kadınlık yapanlarda aldatılıyor. kocaları kendilerini tutamıyor ondan.

7
0
yanıtYanıtla
ASABİ:

ALT ALTA ÜST ÜSTE YAN YANA NE ANASI BAŞKASI BABASI BAŞKASI NE GÜZEL DÜNYA

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title