Haberler

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu Toplantısı

Yeni oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun, dairelerin iş bölümünü belirlemek amacıyla yaptığı toplantı sona erdi Toplantıda, süreçle ilgili gizlilik kararı alındığı, iş bölümüne ilişkin çalışmanın tamamlanmasına kadar açıklama yapılmayacağı öğrenildi.

Yeni oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun, dairelerin iş bölümünü belirlemek amacıyla yaptığı toplantı sona erdi.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesiyle yeniden belirlenmesi öngörülen Birinci Başkanlık Kurulu seçimleri tamamlanmış, seçimle 12 asıl 8 yedek üye belirlenmişti.

Yeni oluşan Birinci Başkanlık Kurulu üyeleri, iş durumunu dikkate alarak, daireler arasındaki iş bölümünü belirlemek amacıyla bir araya geldi. Toplantıda dairelerin iş bölümüne ilişkin karar çıkmadı.

Süreçle ilgili gizlilik kararı alındığı, iş bölümüne ilişkin çalışmanın tamamlanmasına kadar bu konuda açıklama yapılmayacağı öğrenildi.

Kurulun iş bölümünü yapmasının ardından buna ilişkin karar derhal Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yayım tarihinden itibaren on gün sonra uygulanmaya başlanacak.

Bu kapsamda Kurul tarafından, dairelerin iş durumu ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, Yargıtay daire başkanları, üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağı yeniden belirlenecek.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun iş bölümü kararı uygulanmaya başlayıncaya kadar bu kanunla yapılan değişiklikten önceki iş bölümüne ilişkin hükümler uygulanmaya devam edecek.

Yeni iş bölümüyle dairesi değiştirilen dava dosyaları, görevlendirme yapılmasından itibaren on gün içinde mevcut halleriyle ilgili daireye gönderilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title