Haberler

Yargıtay Başkanvekilliği Seçimi Adli Tatil Sonrasına Kaldı

Yargıtay Başkanvekili Bilgen'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan başkanvekilliği için 30 Haziran'dan bu yana yapılan 45 tur seçimden sonuç alınamadı Adli tatilin 20 Temmuz itibariyle başlaması nedeniyle seçimlere ara verildi.

Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Mahmut Bilgen'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan başkanvekilliği için 30 Haziran'dan bu yana yapılan 45 seçimden sonuç alınamadı.

Yargıtay Birinci Başkanvekilliği için Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Kamil Kancabaş yarışıyor.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 30 Haziran'dan bu yana yapılan 45 turda hiçbir aday Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu 194 oyu alamadı.

Başkanvekilliği seçimine, 20 Temmuz-1 Eylül arasında yapılacak adli tatilin bitmesinin ardından belirlenecek bir günde devam edilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title