Haberler

Yargıtay Baltalı Cinayet Sanıklarına Müebbet İstedi

Samsun'da karısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp, 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile kendisine yardım eden karısına 20'şer yıl hapis cezası verilmesini az bulunan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, karı-kocanın tasarlayarak adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Samsun'da karısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp, 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile kendisine yardım eden karısına 20'şer yıl hapis cezası verilmesini az bulunan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, karı-kocanın tasarlayarak adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Tutuklu bulunan Engin Payaz ve eşi Reyha Payaz'ın yeniden yargılanmasına başlanılacak.

İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin Payaz (42), arkadaşı Sebahattin Yener'i (43) eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla öldürmüştü. Engin Payaz, Sebahattin Yener'in cesedini evinin tuvaletinde 10 ayrı parçaya bölüp poşetlere koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Yener'in kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu suçlarını itiraf eden Engin Payaz ve eşi Reyha Payaz (34) tutuklanmıştı. Engin Payaz hakkında 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha Payaz hakkında ise 'suç delilini gizlemek' suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Reyha Payaz daha önce verdiği ifadede, ölen kişi ile büyük aşk yaşadığını itiraf ederek, "Olay gecesi cinayetle hiçbir ilgim yok. Yasak aşk yaşadım. Benim suçum, kocam cinayeti işleyince olayı anlatmamak oldu. Çocuklarımın da bu olay sonrası canı yandı. Adalete güveniyorum ve tahliyemi istiyorum" demişti. Ancak kocasıyla birlikte 20 Mart 2008 tarihinde tutuklanan Reyha Payaz, 531 gün tutuklu kaldığı Samsun Kapalı Cezaevi'nden 2 Eylül 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Müdahil Avukatı Ata Giritli'nin gayretleri sonucu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyha Payaz hakkında "cinayete iştirak" suçundan yeniden dava açmıştı. Söz konusu dava diğer davayla birleştirildi. Avukat Giritli, cinayet gecesi evde bulunan Reyha-Engin Payaz çiftinin çocuklarının da duruşmada tanık olarak dinlenmesini istemişti. Küçük kızın ifadesi doğrultusunda annesi Reyha Payaz yaklaşık 3 yıl önce yeniden tutuklanmıştı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2012 yılı Kasım ayında görülen davada, tutuklu yargılanan Engin Payaz ve eşi Reyha Payaz, 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Müdahil avukatı Ata Giritli, davanın peşini bırakmadı ve Ergin Payaz ve eşi Reyha Payaz'a verilen cezayı az bularak Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne temyizde bulundu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, "oluşa ve dosya kapsamına göre arkadaşı olan maktul ile alacak borç ilişkisinden kaynaklanan hukuki soranlar yaşayan ve savunmalarında 'bu konuyu hafife aldığını, bu nedenle husumetinin bulunmadığını' söyleyen sanık Engin'in, eşi Reyha'nın maktul ile cinsel beraberlik yaşadığını önceden bildiği ve bu ilişkiyi kabullendiğini, Reyha ile birlikte öldürme kararını verdikten sonra yaptıkları plan çerçevesinde Reyha'nın vasıtasıyla maktulü evlerine çağırdıklarını, Reyha'nın birlikte alkol aldığı maktul ile cinsel ilişkiye girdiğini ve maktulün uyumasından sonra evde saklanan Engin'i çağırdığı, Engin'in küçük balta ile uyuyan maktulün boynuna vurarak öldürdüğü olayda sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-a maddesi gereğinde cezalandırılmasına karar verilmesi"ni talep etti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin haklarında verilen 20 yıl hapis cezasını az bulması üzerine Ergin Payaz ile eşi Reyha Payaz'ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Mayıs 2014 günü "müebbet hapis cezası istemiyle" yeniden yargılanmasına başlanılacağı öğrenildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Denizli İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title