Haberler

Boşanan Anne Babalar Çocuklarını Görmek İçin Para Ödemek Zorunda

Güncelleme:

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, boşandıktan sonra parası olmayan anne veya babanın çocuğunu göremediğini söyledi.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, anne ve babaların boşandıktan sonra velayeti eşinde kalan çocuklarını görmesine ilişkin değerlendirme yaptı.

HACİZ TUTANAĞI İLE ÇOCUK TESLİMİ

Parası olmayan anne veya babanın çocuğunu göremediğini belirten Gençcan, çocuğun velayeti olmayan anne veya babaya 'haciz tutanağı' ile teslim edildiğini ve tutanaktaki borç miktarı kısmına 'Çocuk teslimi' ifadesinin yazıldığını vurguladı.

AYDA 2 KEZ 500 LİRA YATIRMAK ZORUNDA

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, boşanan çiftlerin çocuklarını görmesine ilişkun usullere ilişkin sosyal medya hesabında bilgi verdi. Gençcan, velayeti boşandığı eşinde olan çocuğunu görmek isteyen anne veya babanın oturduğu İcra Müdürlüğü'ne yolluk, araç ve uzman ücreti olarak ayda 2 kez ortalama 500 TL yatırması gerektiğini ifade eden Gençcan, "Parası olmayan çocuğunu görememektedir" dedi.

"ANNE BABA: BORÇLU-ALACAKLI, BORÇ MİKTARI: ÇOCUK"

Çocuğunu icra yolu ile görecek olan anne veya babanın görüşme günü önce haciz memurunu daha sonra varsa uzmanı alması gerektiğini kaydeden Gençcan, icra memurunun anne veya babaya çocuğunu haciz tutanağı karşılığında teslim ettiğini vurguladı. Bu durumun çocuğun ruh sağlığını bozduğunu ifade eden Gençcan, haciz tutanağında anne-babanın borçlu ve alacaklı olarak kayıt edildiğini, 'borç miktarı' kısmına ise 'Çocuk teslimi' ifadelerinin yazıldığını söyledi.

"ÇOCUK TESLİM MERKEZLERİ KURULMALI"

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılarak çocuğun icra yoluyla annesine ya da babasına gösterilmesi trajedisini son verilmesi gerektiğini belirten Gençcan, sorunun çözümü için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sorumluluğunda Çocuk Teslim Merkezleri kurulması gerektiğini ve boşanan anne veya babaların çocuklarını görmesi için ücret alınmaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (1)

ayhan memişoğlu:

çok doğru bir haber kadın ve erkeğin en doğal hakkıdır. çocuklarını görmek ücret alınmasın. birde anne ve babanın ayrı ayrı illerde yaşadığını düşünün. harcama 1000. 00 tl. yi geçer.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title