Haberler

Yargıda Birlik Platformu Üyelerinden MHP'ye Ziyaret

Platform üyeleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk'ü ziyaret etti Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Özkan: "Yargıda Birlik Platformu, hiçbir partinin, hiçbir kurumun, hiçbir kişinin güdümünde, yönetiminde veya yanında değildir.

Yargıda Birlik Platformu üyeleri, MHP Genel Başkanı Oktay Öztürk'ü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan platform üyelerinden Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Gürsel Özkan,  platform olarak TBMM'de grubu bulunan bütün partilerden randevu talep ettiklerini söyledi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, HSYK seçimlerine ilişkin Öztürk'ün görüşlerini aldıklarını anlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Biz, kamuoyunda hükümetin görüntüsü ya da güdümü altında diye suçlamalara muhatap oluyoruz ama halbuki biz hiçbir partiye yakın değiliz. Biz, bütün siyasi partilere eşit uzaklıktayız, aynı derecede de eşit yakınlıktayız."

Görüşmede Öztürk'ten destek talep ettiklerini aktaran Özkan, "Kendileri de bize hukukun öngördüğü çerçevede, hukuk devleti ilkeleri ve adaletin gerçekleşmesi bakımından gerekli katkıyı vereceklerini ve verdiklerini söylediler" dedi.

Platform üyelerinin HSYK seçimi için sahada çalıştığını ifade eden Özkan, "Fakat çok ağır, haksız, hukuksuz suçlamalara muhatap oluyoruz. Bizim üyelerimiz, adaylarımız hakkında hukuka aykırı, gerçek olmayan, iftiralarla dolu bir takım suçlamalar ve yakıştırmalarla kamuoyu yanıltılıyor. Biz, bu konuda gerekli yasal süreçleri de işletiyoruz. Arkadaşlarımız hakkındaki iftiraların aslı söz konusu değildir. Bu konuda yapılanların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu, meslektaşlarımıza yönelik bir iftira kampanyası içinde olduklarını değerlendiriyoruz."

MHP ile yapılan görüşmenin çok verimli geçtiğini dile getiren Özkan, CHP'den randevu taleplerinin devam ettiğini vurguladı.

Özkan, bir gazetecinin "AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın seçim sonuçlarının gayrimeşru sayılabileceğini ilişkin açıklamaları oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken şunları kaydetti:

"Az önce hiçbir siyasi partiye yakın olmadığımızı söyledim. Bu siyasal söylemin cevabı siyasal olur. Biz, siyasetin dışındayız, hakim olarak hukuk içerisinde kalmak suretiyle değerlendiriyoruz. O tür değerlendirmeleri kabul etmiyoruz. Yargıda Birlik Platformu, hiçbir partinin, hiçbir kurumun, hiçbir kişinin güdümünde, yönetiminde veya yanında değildir. Biz, herkese eşit uzaklıktayız."

Özkan, "Seçim sonucunun meşru olmayacak bir şekilde ortaya çıkması mümkün olabilir mi?" sorusu üzerine "Hayır. Türkiye, bir hukuk devletidir. Mevcut anayasasında öngörülmüş, kanunu ile belirlenmiş kurallar içerisinde olup biten süreç, hukuka uygun olarak değerlendiriliyor. Bizim, bu anlamda değerlendirme yapmamız uygun olmaz. Sonuca da herkes saygılı olur" cevabını verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Oktay Öztürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title