Haberler

Yargıda Birlik Platformu'nun Dayanışma Kahvaltısı

Platformun Anadolu Adliyesi'ndeki hakim ve savcılara verdiği kahvaltıda, HSYK adayları tanıtıldı.

Yargıda Birlik Platformu'nun Anadolu Adliyesi'ndeki hakim ve savcılara verdiği dayanışma kahvaltısında HSYK adayları tanıtıldı.

Üsküdar Belediyesi Beylerbeyi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'ndeki kahvaltıda konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, adil ve adaletli olmanın tek amaçları olduğunu söyledi.

Salihoğlu, "İnşallah buradaki kalabalığın gözünde olan enerji, milletimize adalet olarak tecelli edecek. Ben tüm arkadaşlarıma Yargıda Birlik Platformu'nda birleşip, başarılarınızın devamını sağlamak konusundaki desteklerini bekliyorum. Ben bu seçim sonucunu daha görmeden bütün kurul üyelerinin seçildiğini kabul edip, onları tebrik ediyorum" dedi.

Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Hakimi Mehmet Reşat Koparan da zor koşullarda, sınırlı imkanlarla çalışan kamu görevlileri olduklarını ifade etti.

Koparan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler hakim ve savcılar olarak, devletin 3 eşit erkinden biri olan yargı yetkisini Türk milleti adına kullanan kamu görevlisiyiz. Bu yetki bizim için ayrıcalık değildir. Bu yetki bizim omzumuza ağır bir yük ve sorumluluk. Yasalar ne kadar mükemmel olursa olsun, anayasa özgürlüklerin çıtasını ne kadar yukarıya çekerse çeksin, eğer bir yargıç, eğer bir savcı yeterince özgür değilse, keza insan haklarını bir değer olarak benimsememişse, o hukuk sisteminin toplumun temel hak ve hürriyetlerini koruması mümkün değildir. Bunun tersini düşünelim. Bir hakim son derece özgür, insan haklarına saygılı olsun. Ancak bu hakimin yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı güvence altında değilse, o zaman hukuk sisteminin toplumun temel hak ve hürriyetlerini koruması mümkün değildir. Bu bağlamda hakimin ve savcının tarafsızlığı önümüze önemli bir sorun olarak çıkıyor. Bu sorun için de hakim ve savcının bağımsızlığını sağlama noktasında en önemli kurum, herkesin bildiği gibi HSYK'dır."

Koparan, Yargıda Birlik Platformu olarak HSYK seçimlerinde adaylarına destek istedi.

Konuşmaların ardından platformun adayları Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, HSYK Başmüfettişi İsa Çelik, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İstanbul Hakimi Mehmet Durgun, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Kaya, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Yargıtay Tetkik Hakimi Zeynep Şahin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömür Topaç, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz ve HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz tanıtıldı.

Kahvaltıya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yanı sıra 500 hakim ve savcı katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title