Haberler

Yargıda Birlik Derneği Açıklaması

Yargıda Birlik Derneğinden, bir gazetede yer verilen "Derneğin üye olmasını istediği hakim ve savcıları HSYK seçim sürecinde MİT tarafından oluşturulduğu iddia edilen fişleme listesine bakarak belirlediği" iddialarının gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, dün bir gazetede "Yargıda MİT fişi destekli örgütlenme" başlıklı asılsız ve itham edici bir haber yayımlandığı ifade edildi.

Gazete haberinde yer alan "Derneğin üye olmasını istediği hakim ve savcıları HSYK seçim sürecinde MİT tarafından oluşturulduğu iddia edilen fişleme listesine bakarak belirlediği öğrenildi" iddialarının gerçekle hiçbir ilgisi bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Sipariş üzerine hazırlandığı belli olan haberin dilinden anlaşıldığı kadarıyla yargıdaki belli gizli ittifaklar hala faal durumdadır" ifadesine yer verildi.

Yargıda Birlik Derneğinin, HSYK seçimlerinde çalışmalar yürüten Yargıda Birlik Platformu gibi yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi doğrultusunda hareket ettiğinin altı çizilen açıklamada, "Bu yüzden yargıda hiçbir siyasi, dini veya mezhebi görüşün belirleyici olamayacağını, yargılama görevini yerine getirirken tarafsızlık ilkesinin ihlal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak yola çıkmıştır" denildi.

Derneğin emir ve talimatla değil, özgür iradeleri ve hassas vicdanlarıyla hareket edenlerin, ülkesi, milleti ve devleti için tavır alanların oluşturduğu bir kuruluş olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"12 Eylül günü genel kurul yapmaya hazırlanan derneğimizin üye sayısı şimdiden 4 bini aşmış durumdadır. Bu durumun doğal olarak farklı çevrelerde rahatsızlıklar yarattığında kuşku bulunmamaktadır. Yargıda Birlik Derneğinin tüm üyeleri ve üyelik işlemleri devam eden üye adaylarımızın net bir duruş sahibi olduklarından, sadece ve sadece bu ülke için mesleklerini en iyi şekilde ifa etmek çabasında olduklarından kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title