Haberler

Yargıçlar Sendikası: Bekir Bozdağ Hakkında İşlem Yapılmalı

Güncelleme:

Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında biran önce önerge verilmesi gerektiğini açıkladı.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında işlem yapılabilmesi için bir an önce 55 milletvekilince imzalanacak önergenin TBMM Başkanlığına verilmesi çağrısında bulundu.

"1 AY İÇERİSİNDE TBMM'YE GELMELİ"

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki fezlekenin TBMM Başkanlığı tarafından iade edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Fezlekenin mutlaka gelmesi, gelince önerge verilmesi gibi bir algı yaratıldığını ifade eden Eminağaoğlu, fezlekenin gelmesinin ötelenerek veya iade edilerek tekrar gelmesinin zamanın uzatıldığını savundu. Eminağaoğlu, Anayasa uyarınca konunun önerge tarihinden itibaren 1 ay içinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülme zorunluluğu bulunduğunu, seçim öncesindeki sürenin ertelemelerle atlatılmaya çalışıldığını ifade etti. Hakkında yargıyı etkileme iddiası buluna bir Bakan'ın görevde olduğu dönemde, yargı gözetimindeki bir seçim sürecine girildiğine dikkat çeken Eminağaoğlu, tablonun seçimlerin tarafsızlık içinde yönetimi yönünden de ayrı bir tartışmaya neden olacağını kaydetti.

FEZLEKE ZORUNLULUĞU YOK

Anayasa'nın 100. ve TBMM İçtüzüğü'nün 107. maddesi uyarınca, bakanlar hakkındaki iddialar konusunda işlem yapılabilmesi için, TBMM'ye fezleke gelmesinin zorunlu olmadığının altını çizen Eminağaoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlar hakkında oylananın fezleke olmadığını, iddiaları konu alan soruşturma açılması yolunda milletvekillerince verilecek önergenin oylandığını belirtti. Bakanlar hakkında soruşturma için, TBMM'de en az 55 milletvekili tarafından verilen önergenin Genel Kurul'da kabul edilmesi ile soruşturma açılabildiğini anımsatan Eminağaoğlu, "Adalet bakanlığı, TBMM Başkanlığı'nın yarattığı yanlış aldı ile işlem yapılması süreci uzatılmakta, bunun sonucunda, hakkında yargıyı etkilemek isnadı bulunan bir kişi halen Adalet Bakanlığı ve HSYK Başkanlığı görevini sürdürmeye devam edebilmektedir" dedi. TBMM Başkanı'nı, yürütme çizgisinde hareket etmemeye, hakkında iddia buluna Adalet Bakanı'nı da derhal istifaya davet eden Eminağaoğlu, "Adalet Bakanı hakkında işlem yapılabilmesi için de, bir an önce en az 55 milletvekilince imzalanacak önergenin TBMM Başkanlığına verilmesi, zaman kaybedilmemesi, yargı üzerindeki gölgenin sonlandırılması için tüm milletvekillerine de yargı adına da çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title