Haberler

Yargıçlar Sendikası'ndan İhsanoğlu Tepkisi: Halkla Bütünleşmemiş

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için halk ile bütünleşmeyen bir ismi aday gösterdiğini belirterek, "Tabanın ve halkın tanımadığı, taban ve halkla bütünleşmemiş bir ismin çatı aday diye dayatılması; demokrasi anlayışının sadece iktidar partisinde değil, ana muhalefet ve muhalefet partilerinde de kalmadığını göstermiştir" dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak açıkladığı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun halkla bütünleşmediğini belirtti. Taban ile bütünleşmeyen bir ismin çatı aday olarak dayatıldığını savunan Eminağaoğlu, "KAOS GL'den TBB'ne kadar her kesimden görüş alınıp, iktidarın dışladığı yargı örgütlerinden görüş alma yoluna bile gitmeden, tepeden belirlenip, tabanın ve halkın tanımadığı, taban ve halkla bütünleşmemiş bir ismin çatı aday diye dayatılması; demokrasi anlayışının sadece iktidar partisinde değil, ana muhalefet ve muhalefet partilerinde de kalmadığını göstermiştir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ekmeleddin İhsanoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title