Haberler

Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu: Gül Paralel Başbakan Olduğunu Ortaya Koymuştur

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda tepki çeken ve Meclis'ten kavgalara varan tartışmalarla çıkan yasaları onaylamasında takındığı tutumu eleştirerek, "HSYK ile ilgili yasa sonrası zaten yargı için söylenecek bir şey de kalmamıştır.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda tepki çeken ve Meclis'ten kavgalara varan tartışmalarla çıkan yasaları onaylamasında takındığı tutumu eleştirerek, "HSYK ile ilgili yasa sonrası zaten yargı için söylenecek bir şey de kalmamıştır. Abdullah Gül, bir görünürde başbakan bulunduğunu, kendisinin de paralel başbakan olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye padişahlığı başka görünümle geri getirmiştir" dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda tepki çeken ve Meclis'ten kavgalara varan tartışmalarla çıkan yasaları onaylamasında takındığı tutumu yazılı açıklama ile eleştirdi. Eminağaoğlu. "TBBM'de kabul edilince imza için önüne gelen internet ve HSYK ile ilgili yasalardaki aykırılıklardan hepsini değil, mecbur kaldığından göstermelik olarak sadece bir kaçını itiraf eden, ancak hükümetin isteği doğrultusunda çıkan bu yasaları veto etmekten de kaçıp imzalayan Abdullah Gül, demokratik hukuk devletinin yok olduğunu, Cumhurbaşkanlığı makamının da aynen darbelerdeki gibi, üstelik kendisinin seçildiği günden bu yana hükümetin vesayeti altına girip, bu vesayetten çıkamadığını bir kez daha göstermiştir" dedi. Abdullah Gül'ün Hükümetin TBMM'ye yasa tasarısı olarak sunmadığı, milletvekillerince teklif olarak hazırladığı HSYK yasa teklifi konusunda Adalet Bakanı'nı içerik hakkında uyardığını anımsatan ve uyarının gözetildiğini ifade ettiğini anımsatan Eminağaoğlu, Gül'ü tarafsızlığını yitirmekle suçladı.

-PADİŞAHLIK BAŞKA GÖRÜNÜMLE GERİ GETİRMİŞTİR-

Gül'ün fiilen başbakanlığa soyunduğunu ve bir bakana talimat verdiğini savunan Eminağaoğlu, "HSYK ile ilgili yasa sonrası zaten yargı için söylenecek bir şey de kalmamıştır. Abdullah Gül, bir görünürde başbakan bulunduğunu, kendisinin de paralel başbakan olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye padişahlığı başka görünümle geri getirmiştir" dedi.

Muhalefet partilerini de başbakan, istifa eden bakanlar ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında Meclis'e önerge vermemekle eleştiren Eminağoğlu, "Türkiye'nin bir an önce demokratik hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmayan bu tablodan kurtulması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title