Haberler

Yardımcı Kitap Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Güncelleme:

TEOG Sınavı için şimdiden hazırlıklara başlayan aileler, yardımcı test kitaplarına yöneliyor.


Türkiye'de yaklaşık 161 milyon Dolar'lık bir büyüklüğe erişen yardımcı test kitapları pazarında çeşit sayısı arttıkça seçim yapmak da zorlaşıyor. Peki, aileler yardımcı ders kitabı tercih ederken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalı? Bu soruyu Koray Varol Akademi'nin Kurucusu Eğitmen Koray Varol yanıtladı…


Okulların açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ve veli için sınav maratonu şimdiden başladı. Geride bıraktığımız eğitim döneminde büyük tartışmalara neden olan TEOG sınavına hazırlık yapan öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği kaynaklardan biri de geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yardımcı ders kitapları oldu. Öyle ki Türkiye Yayıncılar Birliği'nin 2013 Türkiye Kitap Pazarı Raporu'na göre 2013 yılında 875 Milyon Dolar'lık bir hacme sahip olan eğitim yayınları alanında yardımcı ders kitaplarının payı 161 Milyon Dolar'ı buldu. Ailelerin özellikle çocukların test çözme yetilerinin artması için tercih ettiği kitaplar gördüğü ilgi nedeniyle bu sene de raflardaki yerini aldı.

Peki, yardımcı ders kitabı seçilirken hangi noktalar dikkate alınmalı? Her kitap ihtiyaçlara cevap verebilir mi?

Kitapların Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) belirlediği kazanımları tamamlamasının çok önemli olduğunu anlatan Koral Varol Akademi'nin Kurucusu Koray Varol, "Yardımcı kitapların tüm müfredatı ve önceki yıllarda çıkmış soru tiplerini taraması gerekir. Aynı ders içeriği üzerine soru örneğinin çok olması diğer bir önemli kriterdir" diyor.Yardımcı kitapların başarı için önemli bir noktada durduğunu da anlatan Varol, "Yardımcı kitaplar soru tarzlarını görmeyi ve MEB'in belirlediği konuların her biri için soru çözmeyi mümkün kılar. Geçmiş sınavlarda çıkan sorular da pratik yapmak açısından değer taşır. Bol örnek çözmek eksiklerin belirlenmesi için en doğru ve etkili yöntemdir" dedi.

Ailelerin yardımcı kitap seçerken eğitmenlere danışması gerektiğini de anlatan Varol, "Ancak kitapların içeriklerini araştırmak, popüler yayınlardan çok, soru sayısı ve tarzı zengin kitaplardan yönelmek her zaman faydalı olacaktır" dedi.

Kitapların konu sıralaması sınava paralel olmalı…

Kitaplardaki soru sıralamalarının TEOG sınavlarının içeriğiyle paralel gitmesinin öğrenciler için avantaj olacağını anlatan Koray Varol, "TEOG sınavları Kasım ve Nisan olmak üzere 12 ayrı sınavdan oluşuyor. Bu nedenle test kitaplarının müfredatı bu 12 sınavın yapılış sırası ile eş zamanlı olmalı. Biz Koray Varol Akademi Yayınları olarak yardımcı ders kitaplarımızı hazırlarken en çok bu noktaya dikkat ettik. Koray Varol Akademi Yayınları'nın TEOG denemeleri 12 ayrı kitapçık seklinde olup Kasım ve Nisan ayındaki sınavlar için altışar adet hazırlandı. Her kitap dizisi yalnızca o sınav konularını kapsıyor. Böylelikle öğrenciler, konu eksiği ya da fazlası problemi yaşamadan sadece o sınava odaklı çalışabiliyor" dedi.

8. Sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik ve Sosyal Bilimler kitapçıkları olduğunu anlatan Varol, "Koray Varol Akademi Yayınları olarak deneme kitaplarımızı deneyimli eğitim kadromuzla birlikte hazırlıyoruz. Kitaplarımızı hazırlarken MEB'in bu güne kadar yaptığı bütün sınavları inceliyor, içeriklerimizi tüm soru tarzlarını tarayacak şekilde sistematik bir hale getiriyoruz. Konu testlerini kolaydan zora doğru sıralayarak öğrencilerin hem bilgi seviyelerini ölçmeyi hem de öğrenciyi yıldırmadan sınava çalıştırmayı amaçlıyoruz. Denemelerimiz sadece sınava kadar olan konuları içeren, sınav odaklı hazırlık testleridir. Tıpkı sınavda olduğu gibi her ders için 20 soru barındırır. Her deneme kitapçığında o derse ait 15 test bulunur. 8. Sınıflara yönelik kitaplarımızda geçmiş yılın sorularına yer verildiği gibi çıkmamış ama çıkma potansiyeli yüksek sorular da yer alır. TEOG sınavının yanı sıra aynı mantıkla hazırlanmış YGS'ye yönelik test kitaplarımız da eğitmen, veli ve öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title