Haberler

Yardıma Muhtaç Çocukların Lunapark Keyfi

’Dünya Çocuk Günü’ kapsamında Tuzla Belediyesi tarafından lunaparka götürülen öksüz, yetim ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar gönüllerince eğlenerek, unutamayacakları bir gün geçirdi.

'Dünya Çocuk Günü' kapsamında Tuzla Belediyesi tarafından lunaparka götürülen öksüz, yetim ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar gönüllerince eğlenerek, unutamayacakları bir gün geçirdi.

Tuzla Belediyesi Gönüllüleri Çarşısı Çocuk ve Gençlik Komisyonu, Ekim ayının ilk pazartesi günü olarak kutlanan 'Dünya Çocuk Günü' kapsamında İstanbul'un çeşitli yerlerindeki yetim, öksüz ve yetiştirme yurdunda kalan kimsesiz çocukları Tuzla Marina Viesea Lunapark'ta biraraya getirdi. Lunaparktaki bütün oyuncakları binmeye çalışan çocuklar, görevlilerin kontrolü altında doyasıya eğlendi. Lunapark sonrası Tuzla Sosyal Tesislerine götürülen çocuklar, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yla biraraya gelerek karşılıklı yemek yedi.

"ÇOCUKLARIMIZLA BELİRLİ PERİYOTLARLA BİRARAYA GELEREK EĞLENİYORUZ"

Yemeğe katılan çocukların masalarını tek tek gezerek onlarla ilgilenen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Özellikle Anadolu yakasındaki ve Tuzla'daki kimsesiz çocukları Marina'da bulunan tema parkta biraraya getirdik. Bu tema parkta eğlenen çocukları daha sonra yemek sofrasında buluşturduk. Bu haftaya özel yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. Biz sürekli olarak zaten kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklarımızla biraraya gelerek eğleniyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası çocuklarımızı yerlerine ulaştırıyoruz. Bugün de Tuzla Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizle beraber bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Biz Belediye olarak çocuklarımızı belirli periyotlarla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI BU ETKİNLİKLERLE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayıp onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Yazıcı, "Bizim çocukluktan başlayıp genç yaşlara kadar olanlara yönelik çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Birçok eğitim yerimizde eğitim verme imkanı sağlıyoruz. Bu etkinliklerle çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, madde kullanımı da dahil olmak üzere alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bizler çocuklarımız meşgul ettiğimiz sürece çocuklarımızı kötü kişilerden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Biz çocuklarımızı meşgul etmek için hem öğretip, hem de eğlendiriyoruz. Bu çalışmalarla da çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Lunaparka gelerek eğlenen 8 yaşındaki Seymen Garipler, "Bizi buraya getiren Gönülleri Çarşısına çok teşekkür ediyorum. Bugün burada çok eğlendim. Belediyeden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim" dedi.

Çocuğunu getirerek oğluyla beraber eğlenen Ayla Yılmaz ise "Başkanımız Şadi Yazıcı'ya çok teşekkür ediyorum. Bu kadar çocuğu sevindirdi, güzel geçti günümüz çok eğlendik. Oyun parkında çocuklarımız eğlendi, bizlere yemekte verdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Belediyesi Dünya Çocuk Günü Şadi Yazıcı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title