Haberler

Yardım Tırları Yola Çıktı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesinin, hayırseverlerin ve STK'ların katkılarıyla topladığı 9 tır dolusu yardım malzemesi İkindi namazının ardından Fatih Camisinin önünde düzenlenen programla Suriye'ye gönderildi.

Yardımlar arasında İnegöl'deki bayanların kendi elleriyle ördükleri kışlık patikler ve benzeri ürünler de İHH yetkililerine teslim edildi. Ayrıca bir tekstil firması sahibi işadamının bağışladığı kışlık montlar da TIR'larla bölgeye gönderildi.

İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram; "Suriye savaşı 5'inci yılını bitirdi. 300 bini geçkin insan hayatını kaybetti. Bunların 20 bin kadarının çocuk olduğu tahmin ediliyor. Bu TIR'lar sınıra gidecek. Sınırda kamplar var. Kampların bir kısmı Türkiye içerisinde bir kısmı da Türkiye dışında bulunuyor.Bizim yardımlarımızın çoğunluğu sınır dışındaki kardeşlerimize ulaştırılıyor. İnşallah bu yardımlar, şuanda haberlerde sıkça konuşulan, katliamla karşı karşıya olan Türkmen kardeşlerimize ve sınırdaki kardeşlerimize ulaştırılacak" dedi.

Yardım kampanyasına 1 TIR'la destek veren Erzurum İspir İlçesi Irmak Köyü Derneği Başkanı Sinan Döngel; "Biz bir ay öncesinde Suriye'ye bir gezi düzenledik. Oradayken neler yapılabilir diye düşündüğümüzde, en azından bu insanlar aç kalmasın diye un kampanyası düzenleme kararı aldık. TIR'ımızı doldurduk çok şükür. Tabi bunu yaparken biz sadece Irmak Köyü Derneği olarak yapmak istemedik. Dedik ki Irmak Köyü Derneği küçük bir dernek, biz bir TIR gönderirsek diğer dernekler daha fazla gönderir" diye konuştu.

EKMEK BULUNMAZ BÜYÜK BİR NİMET

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; "Bugün hayırlı bir iş için burada bulunuyoruz. Bu güzelliğe sebep olan herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız bize sınır bölgesinde özellikle ekmekle alakalı çok fazla ihtiyaç olduğunu söylediler. Orada ekmek bulunmaz büyük bir nimet. Gerçekten temininin de çok zor olduğunu söylediler. İnegöl Belediyesi olarak bir TIR'la siz de destek verir misiniz dediler. Neden olmasın dedik. Nihayetinde bugün mevcut TIR'lardan birini de İnegöl Belediyesi olarak biz finanse ettik" dedi.

SURİYE'YE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Aktaş şöyle devam etti; "Birileri diyordu ya niye karışıyorsunuz Suriye'nin iç meselesine, Suriye için neden bu kadar endişelisiniz diye. Yan tarafımızda yangın var, ne yaparsınız? Su tutarsınız komşunuzun hatırı için ve evinize sıçramasın diye. Suriye'ye sahip çıkmak zorundayız. Bizim ecdadımız vakti zamanında Pakistan'a asker gönderdi. Neden seviyorlar bizi Pakistan'da, kaşımızdan gözümüzden değil. Dolayısıyla Allah bu birlik ve beraberliği, bu dayanışmayı arttırsın" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe müftüsü Kazım Güzel tarafından dua yapıldı. Yardım tırları edilen duanın ardından yola çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İnegöl Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title