Haberler

Yardım Kuyruğuna Kaymakamdan Çözüm

Balıkesir’in Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için dağıtığı 100’er TL’lik yardım kuyruğuna, Kaymakam Naif Yavuz çözüm buldu.

Balıkesir'in Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için dağıtığı 100'er TL'lik yardım kuyruğuna, Kaymakam Naif Yavuz çözüm buldu.

Ayvalık'ta Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Sekreterliği'nin gönderdiği Ramazan Bayramı için 100'er liralık nakdi yardımlar için ilçedeki eski Özel İdare Binasında görevlendirilen ekiplerle dağıtılması sırasında, binanın dışında ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından oluşturulan uzun kuyrukla ilgili haberlerin ardından harekete geçen Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, SYDV yetkililerinden bu insanlık dışı manzaranın sona erdirilmesini istedi. Bunun üzerine gerekli önlemleri alan Vakıf yetkililerinin girişimleriyle söz konusu yığılmanın sona erdiği gözlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Yavuz, önceki gün başlayan dağıtımlar sırasında ilçe dışında bulunduğunun altını çizerek, "Geçtiğimiz yıllarda bu yardımları banka şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyorduk. Ancak banka şubelerinin de yoğunluğu nedeniyle bu yardımları alabilmek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için tam bir çileye dönüşüyordu. Bu yıl, bir bankanın görevlisi ile vakfımız bünyesindeki arkadaşlarımızla şu an için kullanılmayan eski Özel İdare Binasında bu paraları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak istedik ancak beklemediğimiz bir yığılma oldu. Ama gazetelerde çıkan yayının ardından, bu olumsuzluğu bugün telefi ettik. Bu aksaklık yüzünden de değerli halkımızdan özür diliyorum. Bizim amacımız halkımızın daha iyi koşullarda bizlerden hizmet alabilmesini sağlayabilmektir. Çok şükür ki, bu manzara şu anda ortadan kaldırılmış durumdadır" diye konuştu.

TOPLAM 770 YOKSUL VATANDAŞA 77 BİN LİRA DAĞITILACAK

Öte yandan halen ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli ve yığılmanın olmadığı bir şekilde SYDV'nin 100'er liralık nakdi yardımlarını yapan Vakıfbank Ayvalık Şubesi Personeli Özay Gülenç ile Ayvalık SYDV Büro Görevlisi Fatma Ebru Göngör Gezen'in yoğun bir tempoyla ihtiyaç sahiplerine söz konusu nakdi yardımları ödemeye çalıştıkları gözlenirken, şu ana kadar 494 ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu ödemelerin gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayvalık'ta 2022 sayılı kanundan yararlanıp, bu kapsamda yaşlılık ve malullük aylığı alanlarla, SYDV yetkililerinin belirlediği hiçbir yerden geliri olmayan toplam 770 kişinin yararlanacağı Ramazan Bayramı için dağıtılan 100'er liraların ise ihtiyaç sahibi vatandaşları mutlu ettiği gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Naif Yavuz Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title