Haberler

Yardım Kutusundaki 8 Lirayı Çalımışlar

Güncelleme:

Konya'da marketin kasasında para bulamayan 3 kişi, yardım kutusunda buldukları 8 lirayı alıp kaçtı.

Konya'da kapısını zorla açıp içeri girdikleri marketin kasasında para bulamayan 3 kişi, yardım kutusunda buldukları 8 lirayı alıp kaçarken yakalandı. Şüpheliler, ilk ifadelerinde çorba içmek istediklerini ancak, para olmayınca para almak için markete girdiklerini öne sürdü. Aynı gün bir evden çaldığı tüfek ve LCD televizyonla polis tarafından yakalanmak istenen 2 kişi bir apartmanın çatı katına çıkıp etrafa kiremit fırlatıp, tüfekle ateş etti. Güçlükle ikna edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

İlk olay, geçen pazar günü saat 01.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Sultan Caddesi'ndeki bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre 17 yaşındaki M.Y., 18 yaşındaki Fehmi Yıldırım ve 20 yaşındaki Ramazan Teker, kapısını zorla açıp markete girdi. İlk olarak kasaya yönelen 3 kişi, marketin alarmının çalması üzerine kasada para bulamayınca yardım kutusunda bulunan 8 lirayı alıp kaçtı.. Çalan alarm üzerine olay yerine gelen polis, hırsızlık şüphelilerini marketin yakınında yakaladı. Gözaltına alınan 3 şüpheli polise verdiği ilk ifadede çorba içmek istediklerini, paraları olmayınca para almak için markete girdiklerini öne sürdü. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer olay, saat 01.30 sıralarında Meram İlçesi Şükran Mahallesi Balıklıçeşme Sokak'ta meydana geldi. Polis, 21 yaşındaki Mustafa Arkın ve 19 yaşındaki Orçun Adak'ın bir evden çaldıkları av tüfeği ve LCD ekran televizyonla park halindeki otomobilin içinde oturdukları ihbarını aldı. Polis bunun üzerine otomobilin bulunduğu adrese gitti. Bu sırada polisin geldiğini gören 2 kişi, av tüfeğini alıp kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında bir apartmana sığınan şüpheliler, binanın çatı katına çıkıp etrafa kiremit fırlattı. Şüphelilerden Mustafa Arkın da av tüfeğiyle rastgele havaya ateş açtı. Güçlükle ikna edilen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Arkın çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Orçun Adak da tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

(FOTOĞRFALI) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title