Haberler

Yardım Kuruluşlarına Yönelik Kanun Teklifi

AK Parti'li Erdöl ve bazı milletvekili arkadaşlarının Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu Türkiye Kızılay Dernegi, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi darülaceze kurumları ile Darüşşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneği her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Türkiye Yeşilay Vakfı tarafından kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan mülkiyeti Hazineye, Vakıflar Genel Müdürlüğüne, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebilecek.

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve bazı milletvekili arkadaşlarının Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifle, Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel müdürlüğü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi darülaceze kurumları ile Darüşşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneği her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak.

KDV Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikle, Türkiye Kızılay Derneği tarafından, tüzüğünde sayılan amaç ve ödevlerini yerine getirmesine ilişkin mal ve hizmet alımları  ile Derneğin uluslararası  mensubiyet  ve üyelikleri, işbirlikleri,  Birleşmiş  Milletlere  bağlı kurum ve kuruluşlar ile uluslararası  akreditasyonu  olan yardım kuruluşlarıyla  yürütülen insani yardım faaliyetleri  kapsamında  mal ve hizmet alımları ve teslimleri, derneğe   yapılan  mal  teslimleri ve  hizmet  ifaları nedeniyle teslimde bulunanların yüklendikleri vergiler, vergiye  tabi işlemler üzerinden hesaplanan vergiden indirilecek. İndirim  yoluyla  telafi  edilemeyen  vergiler, istisna kapsamında işlem yapan mükellefin talebi üzerine iade edilecek.

Türkiye  Kızılay  Derneği,  Türkiye  Yeşilay  Cemiyeti  ve  Türkiye Yeşilay Vakfı tarafından kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan mülkiyeti   Hazineye,   Vakıflar   Genel   Müdürlüğüne,    kamu   kurum   ve   kuruluşlarına   ait taşınmazlar  üzerinde adı  geçen  Dermek,  Cemiyet  ve  Vakıf  lehine  49  yıl  süre  ile bedelsiz  irtifak  hakkı  tesis  edilebilecek, devletin hüküm  ve  tasarrufu altında  bulunan  yerler üzerinde  ise  bunlar  adına  bedelsiz  kullanma  izni verilebilecek. Bunlardan  ayrıca  hasılat payı alınmayacak. İrtifak hakkı tesis edilen taşınmazların tapu kütüğüne, taşınmazların amacı dışında kullanılmayacağına ilişkin şerh konulacak.

-Yeşilay Vakfı'na ödenek

Türkiye Kızılay Derneği'ne ait iktisadi işletmeler adına 31 Aralık 2013 tarihinde önceki vergilendirme  dönemlerine ilişkin kurumlar vergisi, kar dağıtımına bağlı vergi kesintisi ile bu vergilere ilişkin gecikme zamlarından ve bu kapsamda açılan davalardan vazgeçilecek. Davadan vazgeçme dilekçeleri, bağlı bulunulan vergi dairesine  verilecek.

Türkiye Yeşilay Vakfı için, her yıl Ocak ayı içinde aktarılmak üzere Sağlık Bakanlığı bütçesinden gerekli ödenek öngörülecek. Aktarılacak tutar 2015 yılında 15 milyon lira olacak, takip eden yıllarda ise her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılarak belirlenecek. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Erdöl Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title